Zoals verwacht deed de Zeeuwse wind zijn werk. Na de start in Terneuzen ging het tempo flink omhoog en sloeg het peloton uiteen.

Kopgroep

Er ontstond een kopgroep van zeventien man, opvallend zonder renners van Quick-Step-Alpha Vinyl. Rappe renners als Jasper Philipsen, Tim Merlier, Kristoff, Sam Bennett, Jordi Meeus, Danny van Poppel en Cees Bol waren wel van de partij.
Scheldeprijs
Scheldeprijs | Lorena Wiebes wint voor het tweede jaar op rij in Schoten
06/04/2022 OM 13:06
Dit betekende dat de mannen van Fabio Jakobsen en Arnaud de Lie aan het werk moesten om het gat te dichten. Bol hadden zij na een lekke band vlug te pakken. Dylan Groenewegen miste de slag volledig en had in de derde groep al snel een grote achterstand.

Winnaar in voorste groep

Quick Step-Alpha Vinyl en Lotto Soudal brachten het gat terug tot dertig seconden, maar dichterbij kwamen zij niet bij de groep die inmiddels was uitgedund tot dertien man. Op 30 kilometer voor de finish staakten zij de strijd en liep het verschil snel op. Dit betekende dat de winnaar vooraan zat.
In de laatste lokale ronde in Schoten ging het spel op de wagen. Bennett kon hieraan niet meedoen. De Ier kreeg een lekke band en haakte af.

Scheldeprijs | Lorena Wiebes wint voor het tweede jaar op rij in Schoten

Kristoff demarreert

Op 7 kilometer voor de meet plaatste Kristoff zijn beslissende demarrage. Daarachter keken ze vooral naar elkaar en viel de groep uiteen.
De winst van de Noor kwam geen moment in gevaar. Zo won hij het 'WK sprint' solo. Op ruim twintig seconde spurtte Van Poppel naar de tweede plaats. Sam Welsford werd derde.

Waar kijk je?

Koers kijk je live op Eurosport of stream je reclamevrij via discovery+.
Wielrennen
Ronde van Noorwegen | Evenepoel herovert leiderstrui met fraaie solo naar top Zombie Hill
3 UUR GELEDEN
Wielrennen
Giro d'Italia | Juich mee met de uitzinnige fans van Richard Carapaz
3 UUR GELEDEN