Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Scheldeprijs | Alexander Kristoff wint na geslaagde demarrage in waaiereditie

Mathieu Hilgersom

Geupdate 06/04/2022 om 17:46 GMT+2

Alexander Kristoff heeft woensdag de Scheldeprijs gewonnen. De 34-jarige renner van Intermarché-Wanty-Gobert vertrok op 7 kilometer voor de finish vanuit een groep die op Nederlands grondgebied door de wind was ontstaan.

Scheldeprijs | Alexander Kristoff wint na geslaagde demarrage in waaiereditie

Zoals verwacht deed de Zeeuwse wind zijn werk. Na de start in Terneuzen ging het tempo flink omhoog en sloeg het peloton uiteen.

Kopgroep

Er ontstond een kopgroep van zeventien man, opvallend zonder renners van Quick-Step-Alpha Vinyl. Rappe renners als Jasper Philipsen, Tim Merlier, Kristoff, Sam Bennett, Jordi Meeus, Danny van Poppel en Cees Bol waren wel van de partij.
Dit betekende dat de mannen van Fabio Jakobsen en Arnaud de Lie aan het werk moesten om het gat te dichten. Bol hadden zij na een lekke band vlug te pakken. Dylan Groenewegen miste de slag volledig en had in de derde groep al snel een grote achterstand.

Winnaar in voorste groep

Quick Step-Alpha Vinyl en Lotto Soudal brachten het gat terug tot dertig seconden, maar dichterbij kwamen zij niet bij de groep die inmiddels was uitgedund tot dertien man. Op 30 kilometer voor de finish staakten zij de strijd en liep het verschil snel op. Dit betekende dat de winnaar vooraan zat.
In de laatste lokale ronde in Schoten ging het spel op de wagen. Bennett kon hieraan niet meedoen. De Ier kreeg een lekke band en haakte af.
picture

Scheldeprijs | Lorena Wiebes won de eerste twee edities in Schoten

Kristoff demarreert

Op 7 kilometer voor de meet plaatste Kristoff zijn beslissende demarrage. Daarachter keken ze vooral naar elkaar en viel de groep uiteen.
De winst van de Noor kwam geen moment in gevaar. Zo won hij het 'WK sprint' solo. Op ruim twintig seconde spurtte Van Poppel naar de tweede plaats. Sam Welsford werd derde.

Waar kijk je?

Koers kijk je live op Eurosport of stream je reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie