Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Scheldeprijs | Vier op een rij voor onoverwinnelijke Wiebes tijdens 'WK sprint' in Schoten

Menno Waebeke

Geupdate 03/04/2024 om 15:26 GMT+2

Lorena Wiebes heeft de vierde editie van de Scheldeprijs voor vrouwen op haar naam geschreven. De sprinter van Team SD Worx won eerder ook al de eerste drie edities van het 'wereldkampionschap sprint'. Wiebes versloeg in een chaotische koers haar landgenoot Charlotte Kool en de Italiaanse Martina Fidanza. Eerder dit jaar kon Wiebes ook al juichen in Gent-Wevelgem.

Scheldeprijs | Vier op een rij voor onoverwinnelijke Wiebes tijdens 'WK sprint' in Schoten

Met slecht weer en een stevige wind leek een massasprint vooraf geen zekerheidje in deze editie van de Scheldeprijs. Na een rustige start. Na een aantal pogingen lukte het Anneke Dijkstra voor het eerst om echt weg te rijden van het peloton. De Nederlandse van VolkerWessels kreeg een voorsprong van anderhalve minuut.
De sprintersploegen maakten zich totaal niet druk om de eenzame vluchter, maar na een hoop chaos en valpartijen lukte het Wilma Aintila om de oversteek te maken naar Dijkstra. Het tweetal bleef hangen op een minuut van de grote groep en in de laatste tien kilometer was die voorsprong nog altijd veertig seconden.

Onvermijdelijke sprint

Ook in de absolute finale werd het peloton nog opgeschrikt door een massale valpartij, maar de sprintersploegen hadden de voorsprong op Aintila en Dijkstra inmiddels wel verkleind tot slecht tien seconden. Op een kleine twee kilometer was het avontuur van de vluchters voorbij en kon de sprint beginnen.
Kool werd goed gebracht door haar ploeggenoten, maar Wiebes ging als eerste aan. De 25-jarige topsprinter bleek al snel een maatje te groot voor de concurrentie en snelde naar vier op vier in de nog jonge Scheldeprijs voor vrouwen. Kool werd nog tweede, Fidanza werd derde voor Sofie van Rooijen en Mirre Knaven.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie