Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Strade Bianche | Nieuwe Eurosport-expert Nathan van Hooydonk tipt Pogacar als winnaar

Wian Slendebroek

Geupdate 02/03/2024 om 14:20 GMT+1

Nathan van Hooydonk verwacht dat Tadej Pogacar Strade Bianche in 2024 gaat winnen. Dat zegt de Belg voorafgaand aan zijn debuut als analist in The Breakaway. Van Hooydonk ziet geen reden om aan te nemen dat Pogacar niet voor zijn tweede zege in Toscane kan gaan.

Strade Bianche | Tadej Pogacar wint na solo van 50km

Pogacar kwam dit seizoen nog niet in actie dit seizoen. Na de gewonnen Ronde van Lombardije vorig jaar oktober heeft hij geen wedstrijd meer gereden. Toch hoeft dat volgens Van Hooydonk geen probleem te zijn:“Ik verwacht dat hij er meteen zal staan want hij is een ‘killer’: een echt winnaarstype.”
picture

Kuurne-Brussel-Kuurne | Nathan van Hooydonck één van eersten die Van Aert feliciteert

Plotseling stoppen

Van Hooydonk hing vorig seizoen zijn fiets aan de wilgen. Hij kreeg problemen aan zijn hart terwijl hij aan het autorijden was. Hij crashte met zijn auto op een paar geparkeerde auto’s en belandde in een coma. Door zijn hartproblemen werd hij echter gedwongen om te stoppen.
De 28-jarige zegt dat hij het naar zijn zin heeft in de rustige dagen na zijn wielercarrière. Hij reist en brengt veel tijd door met zijn vrouw en zoontje Alessio. Daarnaast is hij te zien en horen als analist in The Breakaway. Het programma dat onder leiding van Orla Chennaoui vooruit kijkt en terugblikt op de belangrijkste wielerwedstrijden.
Niet alleen Pogacar, maar ook Tom Pidcock maakt een grote kans volgens de Belg. Pidcock won vorig jaar de Strade met overmacht. Met een Pogacar in het peloton lijkt dat lastig. Ook kende hij een slechte start in Omloop het Nieuwsblad. “Vorig jaar had hij ook een slecht openingsweekend, maar reed hij iedereen er 25 kilometer voor de finish af.”

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie