Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Waar kan ik Strade Bianche 2021 kijken | Koers, schema & parcours

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/03/2021 om 11:29 GMT+1

Zaterdag 6 maart staat de vijftiende editie van Strade Bianche op de wielerkalender. De gravelklassieker zie je zaterdag vanaf 13:50 LIVE op Eurosport 1 en via de Eurosport App.

Strade Bianche | Wout van Aert zegeviert in straten van Siena

Strade Bianche is sinds 2007 vaste prik op de wielerkalender en maakt sinds 2017 deel uit van de UCI World Tour. De koers onderscheidt zich van de andere koersen door de grote stukken onverharde zand- en grindwegen, vandaar de naam van de race Strade Bianche (Vertaald: Witte Wegen).
Strade Bianche 2020
Vorig jaar was Strade Bianche de eerste koers die werd verreden nadat het seizoen was stilgelegd door de coronacrisis. Na bijna vijf maanden zonder koers was Wout van Aert de sterkste in de bloedhete straten van Siena, waar het bijna 40 graden was. De Belg van Team Jumbo-Visma zat in de finale in een kopgroep met Schachmann, van Avermaet, Fuglsang, Bettiol en Formolo, maar wist op ruim een kilometer van de aankomst te demarreren.
picture

Van Aert tijdens de Strade Bianche 2020

Foto: Getty Images

Vrouwenwedstrijd
Ook de vrouwenrace is dit jaar vanaf 12:30 LIVE te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport App. De afgelopen twee jaar werd de Italiaanse klassieker gewonnen door Annemiek van Vleuten. De 38-jarige renster staat ook dit jaar natuurlijk weer aan de start, dit jaar voor haar nieuwe ploeg Movistar. Ook wereldkampioene Anna van der Breggen, die de koers in 2018 wist te winnen, zal beginnen aan de zevende editie van de vrouwenrace. Van der Breggen was afgelopen weekend nog het sterkste in Omloop het Nieuwsblad.
picture

Annemiek van Vleuten tijdens de Omloop

Foto: Getty Images

Waar kan ik Strade Bianche kijken?
Strade Bianche is live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport App. Met de Eurosport App kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar https://www.eurosport.nl/watch/
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie