Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Strade Bianche | Pogacar mijdt de witte wegen en laat favorietenrol aan Van der Poel en Van Aert

Kevin van Nunen

Geupdate 21/02/2023 om 19:32 GMT+1

Het komt helaas niet tot een driestrijd tussen Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en Wout van Aert tijdens de Strade Bianche. De Sloveen heeft laten doorschemeren dat hij nu al klassieke koers, op de befaamde witte wegen, uit zijn programma heeft gehaald om te kunnen pieken tijdens Parijs-Nice.

Strade Bianche | Tadej Pogacar wint na solo van 50km

De ‘koers naar de zon’ begint al daags na de Strade Bianche van 4 maart en dit vindt Pogacar toch iets te veel van het goede. Het is of het één of het ander, zo redeneert de kopman van UAE nu het moment van de waarheid dichter- en dichterbij komt.
Pogacar maakte tijdens de Ruta del Sol grote indruk en is van plan om ook Parijs-Nice naar zijn hand te zetten. Er moet veel voor wijken om zijn naam op de erelijst te krijgen, in ieder geval de Strade Bianche. “Het was een interessante combinatie geweest, maar die is voor een andere keer”, aldus Pogacar in gesprek met Sporza.
picture

Clásica Jaén | Hoogtepunten - Pogacar begint goed aan seizoen met winst in 'Spaanse Strade Bianche'

Solo van vijftig kilometer

“Als ik in Parijs-Nice goed wil zijn, moet ik ook trainen voor de ploegentijdrit”, vervolgt en verduidelijkt hij. Pogacar voegt toe voortaan enkel ‘zware en belangrijke’ wedstrijden te rijden. “In de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo wil ik goed zijn. Daarna richt ik mijn pijlen op de Tour de France.”
Dit betekent concreet dat Pogacar zijn titel niet verdedigt, terwijl hij vorig jaar nog zo’n indruk maakte door de Strade Bianche te winnen na een solo van vijftig kilometer. Het afhaken van Pogacar betekent dat de kansen van Van der Poel en Van Aert stijgen, omdat MVDP en WvA de favorietenrol nu met twee in plaats van drie delen.
picture

Waanzinnige van der Poel wint Strade Bianche

WAAR KIJK JE?

De Strade Bianche is zaterdag 4 maart uiteraard live te zien op Eurosport. Exclusief zelfs! Kijk je liever zonder reclame? Stream de koers dan via disocvery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie