Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Jonas Vingegaard weer oppermachtig - Deen soleert naar tweede etappezege

Yannick Wezenbeek

Geupdate 09/03/2024 om 17:04 GMT+1

Jonas Vingegaard heeft zijn spierballen nog maar eens laten zien in de Tirreno-Adriatico. In de voorlaatste etappe kwam de Deen solo over de finish op de Monte Petrano. Achter de renner van Visma-Lease a Bike werd Juan Ayuso tweede. Jai Hindley moest genoegen nemen met een derde plek. Vingegaard gaat ook het eindklasssement op zijn naam schrijven. Morgen wacht nog een sprintetappe.

Tirreno-Adriatico | Jonas Vingegaard weer oppermachtig - Deen soleert naar tweede etappezege

De zesde etappe begon vervelend voor Max Poole en Magnus Cort Nielsen. Zij moesten de koers verlaten na een vroege valpartij. Daarna kon het lange wachten beginnen op een beetje spanning in de wedstrijd. Het klassement leek een dag eerder al beslist door Jonas Vingegaard. Hij was vrijdag oppermachtig en niemand leek hem te stoppen.
Voorin de koers zagen we Richard Carapaz die zijn zinnen echt had gezet op de ritzege. Samen met Andreas Leknessund begon hij aan de slotklim van tien kilometer.

Hindley probeert het

Op de Monte Petrano ging de beslissing vallen van deze Tirreno Adriatico. Het peloton dunde heel snel af onder aanvoering van Bora-Hansgrohe. Jai Hindley leek dus een plannetje te hebben. De nummer drie stond op een derde plek in het klassement met 1:20 achterstand op Vingegaard en 26 seconden op Juan Ayuso.
De ambities van Carapaz waren op de slotklim snel ten einde want met nog 6,5 kilometer te gaan trok Hindley ten aanval met in zijn wiel Vingegaard en Ayuso. De Colombiaanse koploper werd ingelopen en op dat moment besloot de klassementsleider dat het genoeg was.
picture

Tirreno-Adriatico | Jonas Vingegaard trekt ten aanval - Ayuso en Hindley kunnen niet volgen

Simply the best

Vingegaard trok ten aanval en Ayuso en Hindley konden niet volgen. Met nog 6 kilometer te gaan was duidelijk dat de Deen zijn tweede etappezege ging boeken. Op de meet had de renner van Visma-Lease a Bike een voorsprong van 26 seconden op Ayuso die het sprintje voor de tweede plek wist te winnen van Hindley.
Met de vorm van Vingegaard zit het wel goed en de eindzege kan hem eigenlijk al niet meer ontgaan. Morgen wacht nog één etappe in de Tirreno-Adriatico. Daarin gaan de renners normaal gesproken springen.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie