Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Jonathan Milan wint slotrit - Vingegaard rolt rustig richting eindwinst klassement

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 10/03/2024 om 16:54 GMT+1

Jonathan Milan heeft de afsluitende etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Italiaan werd op het laatste moment nog gered door ploegmaat Simone Consonni door het laatste gat dicht te rijden op Søren Wærenskjold. De eindzege van Jonas Vingegaard kwam geen moment meer in gevaar.

Tirreno-Adriatico | Jonathan Milan wint slotrit - Vingegaard rolt rustig richting eindklassement

Dat etappe 7 van de Tirreno-Adriatico een sprint zou worden van van tevoren al zo goed als zeker, maar toch was het voor Tim Merlier niet mogelijk om de streep te halen. De Belg stapte al vroegtijdig uit koers Tim Merlier afgestapt ondanks grote sprintkans. Biniam Girmay moest voor de start al de koers 'verlaten'.
Een kopgroep van zes man, Alessandro De Marchi, Georg Steinhauser, Ben Healy, Luke Rowe, Antonio Tiberi en Damiano Caruso, durfde het aan om een poging te doen in de ontsnapping van de dag, maar Alpecin-Deceuninck hield het tijdsverschil de hele dag klein. De ploeg van Jasper Philipsen haalde de koplopers op 14km van de meet zelfs al binnen. Geregeld begint vervolgens een spervuur van aanvallen, maar dat bleef dit keer uit. Het was wachten op de sprint.

Bijna

In de laatste kilometer zat nog een chicane waar Søren Wærenskjold van Uno-X als eerste doorheen ging. Alexander Kristoff liet het wiel van zijn leadout slim gaan waardoor plotseling Jonathan Milan zelf al op kop kwam. De Italiaan keek vragend om zich heen en Wærenskjold leek ineens kans te maken op de dagzege. Maar toen kwam Simone Consonni van Lidl-Trek ineens in beeld. De Italiaan gooide er een machtige spurt uit, waardoor Milan in zijn wiel kon gaan zitten, en op zo'n 250 meter van de meet opende Kristoff de sprint.
Wærenskjold was nog niet teruggehaald, maar dat hij het niet ging halen was al duidelijk. Milan kon makkelijk reageren en ondanks een klein momentje van contact met Philipsen. De Italiaan kon juichend over de streep komen met en voor Philipsen eindigt het in een vierde plaats.

(geen) pech

Jonas Vingegaard reed vrijwel de hele dag buiten het zicht van de camera's. Een goed teken voor de man met de grote voorsprong die dus zonder problemen de laatste etappe door kwam. Richard Carapaz kwam de laatste etappe niet zonder problemen door. Op 24 kilometer van de meet zat de Ecuadoriaan relatief rustig in het peloton. Op een nog onduidelijke manier verloor hij de grip op zijn stuur en kwam hard ten val. Wonder boven wonder viel er niemand over hem heen, maar de meters die de renner van EF Education - EasyPost over het asfalt gleed en de harde klap die daar bij kwam kijken zorgden wel voor een DNF.

Daguitslag en klassement

  • Jonathan Milan - 3:15:51
  • Alexander Kristoff - zt.
  • Davide Cimolai - zt.
  • Jasper Philipsen - zt.
  • Stanislaw Aniolkowski - zt.
  • Jonas Vingegaard - 26:22:23
  • Juan Ayuso - +1:24
  • Jai Hindley - +1:52
  • Isaac Del Toro - +2:20
  • Ben O'Connor - +2:24

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie