Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Visma-Lease a Bike presenteert opvallende nieuwe tijdrithelm

Menno Waebeke

Geupdate 04/03/2024 om 21:23 GMT+1

Alle wielerploegen zijn elk seizoen weer op zoek naar de nieuwste innovaties en ook Team Visma-Lease a Bike doet er alles aan om dit seizoen nog beter te zijn dan in 2023. De nieuwste ontwikkeling bij de Nederlandse formatie is een opvallende, nieuwe tijdrithelm. Visma overtreft met het opvallende design misschien wel de veelbesproken helm van EF Education-EasyPost.

Tirreno-Adriatico | Vingegaard zet voorlopig snelste tijd neer met innovatieve tijdrithelm

De ploeg laat de nieuwe helmen voor het eerst dit seizoen zien bij de openingstijdrit in de Tirreno-Adriatico. Visma treedt in Italie aan met een sterke klimploeg. Jonas Vingegaard is de kopman en hij krijgt Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Ben Tulett, Cian Uijtdebroeks, Atilla Valter en Dylan van Baarle met zich mee.
De Tirreno-Adriatico is de hele week live te zien via Eurosport en discovery+. Schakel vanaf 13.05 uur in voor de openingstijdrit rond Lido di Camaiore. Vingegaard komt al vroeg in actie, de favoriet voor dagwinst - Filippo Ganna - gaat om 15.24 uur van het het startpodium af. Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing op de Italiaanse rittenkoers.

Martens legt uit

Oud-renner en staflid Paul Martens is blij met de helm. "We kijken erg naar uit om met deze helm te rijden. Er zitten geen grenzen aan onze samenwerking met Giro. Het uiterlijk is compleet anders, het is een nieuwe manier om over een aerohelm na te denken."
"We denken dat we een grote verbetering hebben gevonden voor onze tijdritten. Hopelijk kunnen we dat vandaag al laten zien. Veilig en snel, zo kun je het wel omschrijven. Het is altijd belangrijk voor een helm, dat het veilig is. We zullen het zien", vertelt Martens op het X-account van de ploeg.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie