Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | In nieuwe Maasdeltatunnel vallen eerste bergpunten te verdienen

Douwe de Vries

Gepubliceerd 18/04/2024 om 18:44 GMT+2

In Rotterdam vindt op 12 augustus het Grand Départ plaats van de Tour de France Femmes 2024. Dat was natuurlijk al een tijd bekend, maar vandaag maakte organisator ASO de routekaartjes openbaar. Hieruit valt op te maken dat de eerste bergpunten te verdienen vallen in de nieuwe Maasdeltatunnel. De renster die daar de meeste punten pakt mag dan de eerste bolletjestrui aantrekken.

De presentatie van de route van de Tour de Femmes 2024 in Parijs

Foto: Getty Images

Een eerste bergklassement in het uiterst vlakke Nederland. Dit is natuurlijk bijzonder, maar volgens de organisatie is de helling van de Maasdeltatunnel steil genoeg om punten te verdienen. Afgelopen november werd deze tunnel geplaatst vlakbij Maassluis en Rozenburg. Extra speciaal is dit gegeven natuurlijk omdat deze ‘berg’ onder het water doorloopt.
De vrouwen openen de grote ronde met vier etappes in Nederland, trekken daarna naar het Waalse heuvelland en eindigen met een primeur. Voor het eerst in de Tour de France Femmes finishen de renners op de mythische col Alpe d'Huez.
picture

Tour de France Femmes 2024 | Route en Parcours - Start in Rotterdam, primeur op Alpe d'Huez

Etappes door Nederland

De eerste etappe is dus op 12 augustus en beslaat 124 kilometer tussen Rotterdam en Den Haag. Vervolgens zijn er op 13 augustus twee etappes. De eerste is een sprintetappe tussen Dordrecht en Rotterdam. Daarna volgt een tijdrit door Rotterdam die vrijwel hetzelfde is als de tijdrit van de Tour in 2010 door de havenstad. Op 14 augustus verplaatst het vrouwelijke peloton zich van het Limburgse Valkenburg naar Luik.


Over de tijdrit door Rotterdam schreef organisator ASO: “Het parcours is gemaakt voor hardrijders, met veel lange, rechte stukken en slechts een handvol bochten. De hardrijders kunnen hun hart ophalen tijdens de eerste drie kilometer van de tijdrit, die zo goed als kaarsrecht zijn. Via de Schiedamsedijk en de Coolsingel koersen op topsnelheid af op de rotonde van het Hofplein.”

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 is de Tour de France Femmes avec Zwift weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie