Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | “Hoe hoger, hoe beter” - Jonas Vingegaard reageert op het parcours voor 2024

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/10/2023 om 17:29 GMT+2

Jonas Vingegaard heeft goedkeurend geknikt toen het parcours van de Tour de France 2024 werd gepresenteerd. Gezien het profiel van de ronde, die voor het eerst niet in Parijs eindigt, tippen velen de Deen nu al als favoriet. Zo ver wil tweevoudig winnaar Vingegaard zelf nog niet gaan, maar hij erkent wel dat de uitdagingen die de organisatie heeft bedacht hem prima lijken te liggen.

Tour de France | “Hoe hoger, hoe beter” - Jonas Vingegaard reageert op het parcours voor 2024

Voor Mark Cavendish was het aangekondigde tourparcours even schrikken, maar Jonas Vingegaard heeft er wel zin. “Ik vind het een heel boeiend parcours”, vertelt de Deen tegenover de camera van Eurosport. “Zeker de derde week ziet er erg zwaar uit, maar dat ligt mij wel. Vanzelfsprekend ben ik tevreden met de route en ik kijk nu al uit naar de Tour van volgend jaar.”
De Tour komende zomer, met naast een aantal loodzware klimmen ook nog een koers met gravel en twee tijdritten, vergt aardig wat aanpassingsvermogen van de renners. Volgens Vingegaard is dat ook een mooie uitdaging. “Volgend jaar moet je overal goed in zijn”
Het meest kijkt de 26-jarige Deen uit naar etappe 19. In deze rit moet het peloton, naast nog twee andere forse klimmen, over de Col de la Bonnette, een van de hoogst geasfalteerde wegen van Europa. Maar, in de woorden van Vingegaard: “Hoe hoger, hoe beter.”
picture

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 is de Tour de France weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie