Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Jumbo-Visma zet Sepp Kuss in het zonnetje - van de partij bij alle grote successen

Kevin van Nunen

Geupdate 24/07/2023 om 12:18 GMT+2

Jumbo-Visma heeft Sepp Kuss na de finish in Parijs extra in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. De Amerikaan is een meesterknecht, wat blijkt uit het feit wat de ploeg boven wist te halen. Tijdens alle zes de grote ronden die Jumbo in zijn bestaan wist te winnen – met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard – was Kuss onderdeel van het team.

Tour de France | Sepp Kuss met bebloed gezicht over de meet - slachtoffer valpartij met Rodriguez

De 28-jarige Kuss rijdt al sinds 2018 voor Jumbo-Visma en groeide met de ploeg naar de wereldtop. De Amerikaan won in 2021 op eigen kracht etappes in de Tour de Frances (2021) en Vuelta a España (2019) en maakte ook onderdeel uit van het team dat bij de ploegentijdrit in Utrecht (2022) voor Robert Gesink de rode trui veroverde.
Hoewel het niet direct zichtbaar is op zijn palmares, blijkt Kuss een welhaast onmisbare schakel te zijn binnen Jumbo. Althans, er is nog niet aangetoond dat de ploeg ook zonder hem een grote ronde kan winnen. Zoals Jumbo aanhaalt, was Kuss zes op zes keer van de partij toen een grote ronde werd gewonnen.
Kuss maakte deel uit van de Vuelta-ploeg in 2019, 2020 en 2021 toen Roglic een hattrick scoorde, Kuss was in 2022 en 2023 onderdeel van de ploeg rond Vingegaard en Kuss stond Roglic begin dit jaar bij onderweg naar de eindzege in de Giro d’Italia.

Sleutel tot succes

“De sleutel tot succes? Sepp Kuss. Hij was onderdeel van het team in alle grote ronden”, zo licht Jumbo de prestatie van Kuss uit. Die prestaties zie je wellicht niet direct op de erelijst van Kuss, maar hij wordt binnen de ploeg wel degelijk gewaardeerd.
Kuss zelf was deze Tour de France onderweg naar een toptienfinish, maar dat liep helaas fout in de laatste serieuze etappe. Kuss zat vlak achter Carlos Rodriguez en ging ook onderuit, nadat de Spanjaard eerst viel als gevolg van een klapband in een afdaling. Met een flink gehavend en bebloed gezicht meldde Kuss zich in Le Markstein aan de finish.
picture

Giro d’Italia | “We zijn zo trots om voor hem te rijden” – Meesterknecht Sepp Kuss zag Roglic winnen

WAAR KIJK JE?

De Tour de France zit erop, wat betekent dat het WK eraan komt! Het WK? Na de Tour? Jazeker! Geen probleem, alles van het ‘Super WK Wielrennen’ volg je via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie