Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Tourdirecteur Prudhomme verheugd over deelname Evenepoel – “Hij heeft die X-factor”

Friso Moison

Geupdate 01/12/2023 om 14:27 GMT+1

Tour de France-directeur Christian Prudhomme is verheugd dat Remco Evenepoel komende zomer zijn debuut maakt in de Ronde van Frankrijk. De voormalig sportjournalist verwacht veel van de 23-jarige Belg.

La Vuelta | Remco Evenepoel boekt derde ritzege na waanzinnige solo - Sepp Kuss blijft in rood

“Uiteraard zullen Vingegaard en Pogacar de grote favorieten zijn”, zei Prudhomme tegen Sporza. “Maar Evenepoel heeft wel die X-factor, dat onverwachte en briljante. Hij kan de boel plots helemaal op zijn kop zetten. Hij kán winnen. Maar wat zeker is, is dat hij zijn stempel zal drukken op de koers en dus ook op de eindzege.”
De 63-jarige Fransman verbaasde zich afgelopen Vuelta over de veerkracht van de voormalig wereldkampioen. “Het trof mij hoe hij na een tegenslag toch kon terugslaan. Ik dacht dat hij zou opgeven, maar we zagen het tegendeel. Hij heeft er nog een spektakel van gemaakt met zijn aanvallen.”
picture

La Vuelta | Evenepoel kent 'mixed feelings' na Vuelta - "Kan veel leren van hoe Jumbo-Visma koerst"

Geen keuze tegen Belgie

Donderdag werd bekend dat de Tour in 2025 van start gaat in Lille. Dat het peloton zo vlak bij de grens niet even België aandoet, moest Prudhomme toch even uitleggen. “Dit is een keuze vóór Frankrijk en niet tégen België. Wij zijn nooit tégen België. Hoe kun je immers van de fiets houden en niet van België? We hebben na overleg met verschillende autoriteiten beslist om de start enkel door Noord-Frankrijk en dus honderd procent door Frankrijk te laten plaatsvinden.”
Wel verwacht de Tourbaas dat de Belgen volgend jaar op 21 juli, de nationale feestdag, dubbel feest kunnen vieren. “Trouwens, de Tour van 2024, waar Evenepoel aan de start zal staan, eindigt met een trijdrit, en dat op 21 juli. En dan denken jullie dat wij niet van de Belgen houden?”
picture

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie