Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Pidcock gaat voor dubbel in 2024 met Tour de France en Olympische Spelen

Menno Waebeke

Geupdate 18/10/2023 om 12:54 GMT+2

Tom Pidcock maakt het zichzelf niet bepaald makkelijk in het volgende wielerjaar. De Brit kondigde aan zowel de Tour de France als het Olympische mountainbiken te betwisten. Tussen het einde van de Tour en het begin van het toernooi op de Spelen zitten slechts acht dagen. Toch maakt Pidcock zich weinig zorgen. "Het wordt niet makkelijk, maar ik geef mezelf een goede kans."

WK Wielrennen | Van der Poel valt uit, Pidcock wereldkampioen Cross Country na lange solo

Pidcock reed dit jaar naar de regenboogtrui bij het mountainbiken en werd in 2021 bovendien Olympische kampioen in Tokio. De alleskunner van INEOS Grenadiers is niet van plan om die titel zomaar op te geven. "Ik wil mijn titel verdedigen in Parijs, maar daarvoor heb ik wel zoveel mogelijk punten nodig als ik kan krijgen."
De 24-jarige renner uit Leeds heeft namelijk wel al een ticket verdiend voor de Spelen, maar zijn startpositie wordt bepaald aan de hand van de wereldranglijst. Wie kans wil maken op het goud in Parijs kan een goede uitgangspositie in het begin van de race dan ook wel gebruiken.
picture

Strade Bianche | Tom Pidcock zegeviert na prachtige solotocht over de witte wegen

Op de limiet

"Ik moet alles vooral goed balanceren met het team. Ze hebben me nodig in de Tour dus daar moet ik ook zeker op mijn best zijn. Daarna heb ik inderdaad acht dagen tussen het einde van de Tour de France en het begin van de Spelen. Het gaat op de limiet zijn en het wordt zeker niet eenvoudig. Maar ik geef mezelf goede kansen."
Na het mountainbiken is het voor Pidcock bovendien nog niet gedaan in Parijs. De Strade Bianche-winnaar wil namelijk ook nog strijden tijdens de Olympische wegrit. Daarvoor moet de Brit nog wel worden opgenomen in de selectie van het Verenigd Koninkrijk. De prioriteit van Pidcock blijft dan ook de weg.
"Ik rijd voor een wegteam, dus de voorkeur voor de ploeg - en eigenlijk ook voor mijzelf - is de weg. Toch geniet ik ervan om soms ook even van de weg af te zijn. Het is allemaal iets relaxter, ik geniet tijdens het mountainbiken echt van het fietsen."
picture

Tokyo 2020 | Pidcock profiteert van val Van der Poel en pakt goud op de mountainbike

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie