Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | ASO houdt vast aan deelnemersveld 2023 – Geen verrassingen bij uitdelen wildcards

Matthijs Klerkx

Geupdate 18/01/2024 om 21:47 GMT+1

De wildcards voor de Tour de France van 2024 zijn bekend gemaakt door de organisator ASO. Lotto Dstny en Israel-Premier Tech waren al zeker van een plaatsje in de Tour, nu komen daar Uno-X Pro Cycling Team en TotalÉnergies bij. Qua ploegen zal het deelnemersveld dus exact hetzelfde als het afgelopen jaar zijn.

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

Naast de achttien World Tour-ploegen zijn er dus vier ploegen van het ‘lagere’ niveau uitgenodigd om deel te nemen aan de Franse rittenkoers, die vanwege de Olympische Spelen van Paris 2024 een week eerder dan normaal start – namelijk op zaterdag 29 juni 2024 in Firenze – en aankomt in Nice.
Van de twee ploegen die een wildcard kregen, was ongetwijfeld Uno-X vorig jaar de meest opvallende. De Noorse ploeg had natuurlijk met Alexander Kristoff een uithangbord, maar onderweg waren het met name Tobias Halland Johannesen en Jonas Abrahamsen – die bijna een rit kon winnen in Bourg-en-Bresse – die opvielen.
“Het is een enorme erkenning om twee jaar op rij uitgenodigd te worden”, aldus Jens Haugland, de manager van Uno-X, in een persbericht. “We zijn dankbaar en trots dat onze prestaties van 2023 weer tot een uitnodiging leidden.” Onder meer ex-rozetruidrager van de Giro van vorig jaar Andreas Leknessund en ritwinnaar in diezelfde ronde Magnus Cort komen de gelederen dit jaar versterken.
picture

Tour de France | Machtige Asgreen fopt sprintersploegen en boekt eerste zege in grote ronde

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie