Tour Down Under | Cecilie Uttrup Ludwig heuvelop de beste in Australië

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/01/2024 om 11:36 GMT+1

Cecilie Uttrup Ludwig is haar seizoen uitstekend begonnen. Op een licht heuvelachtig parcours bij de stad Stirling won de Deense van FDJ-Suez de tweede etappe van de Tour Down Under. De Deense was de eerste die aan de sprint begon en niemand kon haar uiteindelijk achterhalen. Op meer dan een fietslengte achterstand finishte de Italiaanse Soraya Paladin (Canyon//SRAM) als tweede.

Weinig ploegen en rensters zagen heil in een aanval. Alleen Haylee Fuller (Team Bridgelane) en Emily Watts (Australische nationale ploeg) hebben een paar kilometer eenzaam voor het peloton gereden. Dat het opnieuw een sprint zou worden stond zo wel vast.
De vraag was of het een massasprint of een sprint in een kleiner groepje zou worden. Zowel FDJ-Suez als Lidl-Trek deden hun best om zoveel mogelijk mindere klimmers te lossen zodat hun kopvrouwen tijd zouden kunnen winnen. De finishstrook bij Stirling was met 1,9 km á 3,8 procent net zwaar genoeg. Klassementsleider Ally Wollaston moest in de laatste van drie rondes lossen uit de groep en kwam op dertig seconden van de winnares binnen.
Die winnares won met overmacht. Cecilie Uttrup Ludwig kwam vroeg op kop en hield haar snelheid tot de finish vast. Drie Italiaanse vrouwen die op de plekken twee tot en met vier eindigden, maakten geen schijn van kans tegen de vrouw die vorig jaar derde werd op het WK.
Uttrup Ludwig neemt met nog een etappe te gaan de leiderstrui over. Sofia Bertizzolo die net als gisteren derde werd, staat op een tweede plek in het klassement op twee seconden. Beste Nederlander is de 22-jarige Lieke Nooijen (Visma-Lease a Bike) op plek negen, tien seconden van Uttrup Ludwig.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?