Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour Down Under | Sarah Gigante slaat dubbelslag in 'thuiskoers', Nienke Vinke tweede

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 14/01/2024 om 09:46 GMT+1

Sarah Gigante heeft de Tour Down Under gewonnen. De Australische renster van AG Insurance - Soudal maakte het verschil op Willunga Hill, de slotklim van de dag. Twintig seconden later kwam Nienke Vinke van dsm-firmenich PostNL over de streep om haar tweede plek in de uitslag en het klassement op te eisen.

Tour Down Under | Sarah Gigante slaat dubbelslag in 'thuiskoers', Nienke Vinke tweede

Dat de koers deze slotklim nodig had is ook duidelijk te zien in de uitslag. Na de tweede rit was het verschil in de top-25 slechts tien seconden maximaal. In de einduitslag heeft Gigante 20 seconden voor op Vinke. Australië is daarnaast nogmaals vertegenwoordigd op het podium met Neve Bradbury. De renster van Canyon//SRAM kwam als derde over de meet en is de nummer drie van het klassement. De gehele top-7 van de daguitslag is ook direct de uitslag van het klassement.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie