Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour du Jura | David Gaudu heeft na twee jaar eindelijk weer een zege te pakken

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/04/2024 om 19:25 GMT+2

Op de steile flanken van de Mont-Poupet kwam David Gaudu als eerste over de streep. De Frans van FDJ-Suez pakte de eerste zege sinds juni 2022 toen hij een etappe won in de Dauphiné. De rest van het podium was ook Frans: Jordan Jegat (TotalEnergies) en Guillaume Martin (Cofidis) werden tweede en derde.

Tour du Jura | David Gaudu heeft na twee jaar eindelijk weer een zege te pakken

De Tour du Jura is een tweeluik met de Classic Grand Besançon Doubs. Twee eendagskoersen in het bergachtige oosten van Frankrijk. In die vergelijkbare race met finish bergop liet Gaudu zien dat hij in uitstekende vorm steekt. Hij werd daar derde.
Op de Mont-Poupet (4,1 kilometer á 8,2) kwam Gaudu al snel bovendrijven. Op drie kilometer van de finish vertrok hij uit het peloton. Hij kreeg Jefferson Cepeda (Caja Rural) en Guillaume Martin mee.
Met 1,1 kilometer te gaan, plaatste Gaudu de winnende aanval. Met het kwijl uit zijn mond en zichtbaar vermoeid reed hij solo de laatste meters naar boven. Zwalkend over de weg naar de top, leek het alsof hij niet meer verder kon, maar hij behield zijn voorsprong. Jegat volgde op vier seconden

Daguitslag

1. David Gaudu 4:15:28
2.Jordan Jegat +0:04
3. Guillaume Martin zt.
4. Felix Gall zt.
5. Harm Vanhoucke zt.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie