Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Trofeo Alfredo Binda | Marianne Vos maakt zondag haar rentree in het peloton

Mathieu Hilgersom

Geupdate 17/03/2023 om 15:45 GMT+1

Marianne Vos rijdt zondag bij de Trofeo Alfredo Binda haar eerste kilometers op de weg van 2023. Afgelopen winter onderbrak ze haar crossseizoen nadat bij haar een vernauwing in de bekkenslagader was geconstateerd. Vorige maand ging ze hiervoor onder het mes.

Marianne Vos maakt zondag haar rentree

Foto: Getty Images

Veel wielrenners lopen deze blessure op, naar verluidt zo'n 20 procent. Dit komt met name door de gebogen positie op de fiets. Het knikken van de beenslagader in combinatie met overmatig veel spieren in de lies kan zorgen voor de vernauwing waardoor er minder bloed naar de benen stroomt. De benen kunnen hierdoor eerder verzuren bij een zware inspanning. Vaak treedt dit slechts op in één been.
Drie jaar geleden liep Vos ook al deze blessure op. Ook toen onderging ze een operatie.
picture

Tour de France Femmes | Portret van Marianne Vos - eindelijk van start in de Tour de France!

Training hervatten

Tien dagen na de operatie vorige maand kon Vos alweer op de fiets stappen om de training te hervatten. Momenteel zit de voormalig wereldkampioene op Tenerife om de laatste hand te leggen aan de voorbereiding op het seizoen.
De Trofeo Alfredo Binda vindt plaats in de Italiaanse provincie Varese. In totaal staan er 139 kilometer op het programma, inclusief tien korte beklimmingen. Ook rijden de rensters vier keer een lokale ronde, die twee korte beklimmingen bevat. De finish ligt in Cittiglio.
"De Trofeo Alfredo Binda is een koers die ik altijd graag rijd", zegt de 35-jarige renster op de website van haar ploeg. "De eerste wedstrijd van het seizoen brengt altijd wat extra kriebels met zich mee. Ik kijk ernaar uit om met het team deze koers aan te vangen."
picture

Trofeo Binda | Wereldkampioene Balsamo is in sprint Van den Broek-Blaak te snel af

Vlaanderen

Na de Italiaanse eendagskoers zet Vos haar programma voort in België. Ze rijdt onder andere Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.
"Ik heb zin om weer lekker te gaan koersen. De focus ligt voor nu vooral op de voorjaarswedstrijden, maar verderop staat er uiteraard nog enkele andere mooie wedstrijden op mijn planning."
picture

Tour of Scandinavia | Marianne Vos wint ook zesde etappe, Uttrup Ludwig pakt eindzege

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie