Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Veenendaal-Veenendaal | David Dekker start weer na verlaten Giro – “Mijn longen stonden in brand”

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 20/05/2023 om 14:56 GMT+2

Arkea-Samsic-renner David Dekker start zaterdag in Veenendaal-Veenendaal. De sprinter gaf vorige week nog op in de Giro d’Italia, maar is toch fit genoeg om te koersen.

David Dekker.

Foto: Getty Images

In gesprek met Wielerflits laat Dekker weten zich nog altijd niet helemaal fit te voelen. “Het kan beter”, aldus de Nederlander. “Om eerlijk te zijn had ik nu liever nog in de regen van de Giro d’Italia gereden. Ik was daar van start te gaan met het doel om uit te rijden, maar door omstandigheden is dat niet gelukt.”
Dekker begon de Giro nog geweldig met een tweede plaats in de tweede etappe, maar moest een paar dagen later de ronde verlaten. Dat kwam volgens de zoon van oud-prof Erik niet door de valpartij in etappe 5.
Dekker had namelijk erg veel last van astma. “Elke dag stonden mijn longen volledig in brand. Het werd steeds erger”, volgens de jonge sprinter. “In de rit waarin ik afstapte, reed ik met 350 watt een berg omhoog, maar kon ik nauwelijks nog ademhalen.”
picture

Giro d’Italia | Samenvatting etappe 2 - Milan wint na valpartij in de sprint voor Dekker

TOEKOMST

De sprinter van Arkea-Samsic genoot wel van zijn dagen in de eerste grote ronde van het jaar. “De tweede plek was super. Hoe het met de ploeg was en wat ik heb gedaan, biedt veel perspectief voor de toekomst.”
De echt grote sprintkanonnen waren niet aanwezig. De grote wereldtoppers op sprintgebied zien we terug in de Tour de France. Toch is Dekker zeer tevreden met zijn sprints in Italië. “Wie er niet is, kun je ook niet kloppen”, weet de rappe spurter.
Volgens de 25-jarige Dekker komt een topklassering in Veenendaal-Veenendaal nog te vroeg. “Mijn is conditie is dik in orde, hoor. Maar met mijn longen en de medicijnen zal het nog wel een aantal weken duren voor ik weer helemaal fit ben. Als je longen niet meewerken, kun je niet heel erg veel.”
picture

Veenendaal-Veenendaal | Groenewegen sprint met overmacht naar vierde zege

WAAR KIJK JE?

Het duel Roglic vs. INEOS-Grenadiers in de Giro d’Italia lijkt nu een strijd tussen Roglic en Thomas te gaan worden! Mis geen seconde van dit duel via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie