Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Veneto Classic | Davide Formolo en Team UAE geven het Italiaanse najaar met winst nogmaals kleur

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/10/2023 om 17:09 GMT+2

Davide Formolo en Team UAE Emirates hebben nog één keer hun goede vorm laten zien in het Italiaanse najaar. Formolo won zijn tweede eendagskoers. Na de Coppa Agostoni was hij dit keer de sterkste in de nog nieuwe Veneto Classic, die toe was aan zijn derde editie. Teamgenoot Marc Hirschi werd tweede.

Veneto Classic | Davide Formolo en Team UAE geven het Italiaanse najaar met winst nogmaals kleur

Daarmee gaat het Italiaanse najaar van 2023 als uitermate succesvol de boeken in voor Team UAE Emirates, dat dankzij Tadej Pogacar ook nog de grootste vis pakte van allemaal. Pogacar won voor het derde jaar op rij de Ronde van Lombardije.
Il Lombardia was de officieuze afsluiter van het wielerjaar, de Veneto Classic is de officiële Europese afsluiter. Er staat simpelweg geen koers meer op de kalender. Toch is de vierde editie in 2024 het alweer waard om naar uit te kijken, want deze nog jonge wedstrijd is gewoon een attractieve koers.
picture

Coppa Agostoni | Team UAE Emirates is klaar voor het najaar - Zeldzame zege Davide Formolo

Zana in de sandwich

Er moest met La Tisa een ouderwetse kasseienklim worden bedwongen, de tocht naar de top van Diesel Farm was een pittige, het ging op en af tussen de wijngaarden in de regio tussen Trento en Venetië en tenslotte was er ook nog een pad vol houtsnippers gevonden om de renners overheen te sturen.
Daar reed Filippo Zana (Jayco AlUla) op kop, maar toen eerst Hirschi en later ook Formolo aansloot, wist Zana dat hij in de UAE-sandwich zat en dat het een moeilijk verhaal zou worden. Dat bleek. Formolo en Hirschi draaiden de uitslag van vorig jaar om en bezetten wederom de eerste twee podiumplekken. Zana werd derde.
Hirschi werd in de eerste editie in 2021 trouwens ook al tweede, wat maakt dat hij in alle drie de edities naar het podium reed.
picture

Ronde van Lombardije | Pogacar scoort fenomenale hattrick - rijdt in afdaling definitief weg

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar in 2024 de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie