Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierdaagse van Duinkerke | Arnaud De Lie breekt sleutelbeen, rib en borstbeen na valpartij

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 17/05/2023 om 11:05 GMT+2

Arnaud De Lie kwam hard ten val in de openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke. De Belg ging tijdens de sprint op hoge snelheid onderuit en moest meteen worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd gelijk een sleutelbeenbreuk vastgesteld, maar Lotto Dstny meldde een paar uur later op zijn sociale media dat de verwondingen nog erger waren.

Vierdaagse van Duinkerke | Olav Kooij opent Franse rittenkoers met sprintzege in chaotische finale

De Lie is een ontzettend groot talent in België en hij reed dit seizoen al een goed klassiekervoorjaar. Zo werd de 21-jarige sprinter onder andere tweede in Omloop Het Nieuwsblad en eindigde hij op een zesde plaats in Dwars door Vlaanderen. In de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke ging het echter helemaal mis.
Olav Kooij sprintte naar de overwinning, maar daarachter kwam er een paar renners met forse snelheid ten val. De Lie bleek het grootste slachtoffer te zijn, want de snelheidsduivel moet woensdag waarschijnlijk al onder het mes. De Lie brak namelijk zijn sleutelbeen, rib en borstbeen. Hij heeft ook nog last van een klaplong.

Schade

De schade is dus erg groot bij de nog jonge De Lie. Hij heeft de Ronde van Wallonië als eerstvolgende koers op het programma staan. Die wedstrijd begint 22 juli, maar het is onzeker of hij daar wel van start kan gaan. De Lie kan in ieder geval een aantal weken niet op de fiets zitten, maar hoelang het precieze herstel duurt is nog onduidelijk.
picture

Ronde van Limburg | Arnaud de Lie oppermachtig in sprint, valpartij voor Cavendish

WAAR KIJK JE?

Niet alleen de Giro d’Italia komt deze week op jouw beeldscherm, met de Vierdaagse van Duinkerke en de Vuelta a Burgos Feminas is er genoeg te kiezen! Natuurlijk doe je dat via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie