Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierdaagse van Duinkerke | Benjamin Thomas slaat dubbelslag na winst in individuele tijdrit

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/05/2023 om 19:37 GMT+2

In de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke, een tijdrit van en naar Saint-Quentin, sloeg de Fransman Benjamin Thomas van Cofidis een dubbelslag. In de klokproef was de 27-jarige renner, die met name succesvol is op de baan, twee Denen de baas. Hij nam de leiderstrui over van landgenoot Samuel Leroux.

Vierdaagse van Duinkerke | Benjamin Thomas slaat dubbelslag na winst in individuele tijdrit

Nadat talenten Olav Kooij en Romain Grégoire de eerste twee etappes voor hun rekening namen op hun gekende terreinen, de sprint respectievelijk de sprint bergop, was het op de derde dag van de zes dagen durende Vierdaagse van Duinkerke de beurt aan de solisten. Een zestien kilometer lange tijdrit in en rond Saint-Quentin stond op het menu.
De eerste renner die een interessante tijd op de tabellen wist te krijgen was de 26-jarige Deen Niklas Larsen, die in het tenue van Uno-X Pro Cycling Team rijdt. Hij dook 21 seconden onder de tijd van Mick van Dijke van Jumbo-Visma. Die zou uiteindelijk achtste worden, maar werd met zijn tijd niet de beste Nederlander.
Dat was namelijk Cees Bol. De Nederlandse sprinter en sprintaantrekker van Astana Qazaqstan Team klokte een tijd van 19 minuten en 47 seconden, daarmee was hij uiteindelijk 26 tellen langzamer dan Benjamin Thomas van Cofidis. De Fransman, die voornamelijk furore maakt als baanrenner, haalde toch alweer zijn negende professionele overwinning binnen.
De kans is groot dat we Thomas in juli aan de start zien staan van de Tour de France. De Fransman staat op de voorlopige startlijst en is altijd wel goed voor een aantal ontsnappingspogingen. Hij leidt de Vierdaagse van Duinkerke met veertien seconden voorsprong op Kasper Asgreen. Morgen wacht een etappe met vier kasseistroken, op zaterdag is dan de klassieke rit rond de Mont Cassel en op zondag gaan we nog eens sprinten in Duinkerke.

Waar kijk je?

Niet alleen de Giro d’Italia komt deze week op jouw beeldscherm, met de Vierdaagse van Duinkerke en de Vuelta a Burgos Feminas is er genoeg te kiezen! Natuurlijk doe je dat via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie