Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Groves pakt ritzege in waanzinnig slot, Kuss stelt eindzege veilig

Yannick Wezenbeek

Geupdate 17/09/2023 om 20:20 GMT+2

De Vuelta kende een schitterend einde. Waar een klassieke sprint werd verwacht liep alles toch anders. Een kopgroep met grote namen bleef tot 500 meter vooruit waardoor we toch gingen sprinten. Groves, die ook in de kopgroep zat, wist alsnog de rit op zijn naam te schrijven.

La Vuelta | Groves pakt ritzege in waanzinnig slot, Kuss stelt eindzege veilig

Na alle festiviteiten stond er natuurlijk nog een ritwinst op het spel. En daar hadden grote namen oren naar. Want we kregen een kopgroep om je vingers bij af te likken, maar ook om je wenkbrauwen bij te fronsen.
Remco Evenepoel, Filippo Ganna, Nico Denz, Lennard Kämna, Rui Costa en Kaden Groves gingen ten aanval. Vooral de man in de groene trui was een opmerkelijke aanwezige aangezien hij de topfavoriet was om de waarschijnlijke massasprint te winnen.
picture

La Vuelta | Sepp Kuss zwaait naar zijn vader in Durango

Lead-out Evenepoel

De voorsprong schommelde tussen de tien en dertig seconden en het bleef er lang om spannen of ze het vol gingen houden. Uiteindelijk werden de koplopers op 500 meter van de streep ingehaald maar was het Evenepoel die alsnog de sprint aanging.
Dat deed hij ideaal voor Kaden Groves die in zijn wiel zat. De sprinters in het peloton kwamen er niet meer overheen en alleen Filippo Ganna kwam nog dichtbij de Australiër die toch als sprintkoning de laatste etappe wist te winnen.
Niet veel later kwam ook Sepp Kuss over de streep. Hij stelde zijn eindzege veilig en mag zich definitief winnaar van de Vuelta 2023 noemen.
picture

La Vuelta | Sepp Kuss stelt eindzege veilig en komt met zijn ploeg over de streep in Madrid

Waar kijk je?

Sepp Kuss is hard op weg naar zijn eerste overwinning in een grote ronde. Mis geen moment van de Vuelta via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie