Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Kaden Groves dankt Remco Evenepoel voor ritzege in Madrid

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 17/09/2023 om 22:02 GMT+2

Kaden Groves kon niet anders dan Remco Evenepoel bedanken. Samen zaten ze in de kopgroep en leken ze net voor de finish ingerekend te worden. Toch koos de Belg er nog voor aan te gaan waar Groves optimaal van profiteerde. Uit het wiel van Evenepoel sprintte hij naar de zege.

La Vuelta | Kaden Groves dankt Remco Evenepoel voor ritzege in Madrid

Het was toch even twee keer knipperen met je ogen toen Kaden Groves meesloop richting de kopgroep. “Ik had ook niet verwacht in de kopgroep te zitten”, gaf de ritwinnaar toe. Maar uiteindelijk wist hij vanuit die ontsnapping toch te winnen.
“Remco was vanmorgen nog een gevaar voor de groene trui. Toen hij aanviel moest ik mee. Ik had niet verwacht dat hij de groene trui wilde hebben maar hij kon hem toch pakken als hij de rit zou winnen.”
picture

La Vuelta | Groves pakt ritzege in waanzinnig slot, Kuss stelt eindzege veilig

Extra

Uiteindelijk bleek de ontsnapping ook te mogen meesprinten voor de overwinning. Het peloton haalde de koplopers in maar in een laatste krachtinspanning zette Remco Evenepoel de sprint op. Daar profiteerde Groves optimaal van.
“Ik had gelukkig nog wat extra. Dat Remco de sprint aanging was een geweldig voordeel voor mij.”

WAAR KIJK JE?

Sepp Kuss is hard op weg naar zijn eerste overwinning in een grote ronde. Mis geen moment van de Vuelta via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie