Direct na het startschot namen elf renners de benen. Onder hen Bauke Mollema, Tom Leezer en Thomas De Gendt. De groep pakte vele minuten op het peloton en hield het de gehele dag vol. Ben King, de best geklasseerde in de kopgroep, reed zelfs even virtueel in de rode trui maar zover kwam het niet.
King sloop weg
Vuelta a España
De hoogtepunten van de Vuelta 2018
16/09/2018 OM 18:26
Wel sloop de Amerikaan van Dimension Data in de nauwe straatjes van Candelario weg van zijn mede-vluchters. Mollema, die de gehele rit attent reed en veel kopwerk verrichte, was nu even niet bij de les en moest hem laten gaan.
Op de slotklim herpakte Mollema zich echter en slaagde er bijna in zijn eentje in om King terug te halen. De Groninger maakte bijna een minuut goed, had de Amerikaan in het vizier en kwam tot 18 seconden, maar kreeg hem niet te pakken. Voor King was het alweer de tweede etappezege in deze Vuelta.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Vuelta a España
Elia Viviani wint slotetappe Vuelta in Madrid
16/09/2018 OM 18:00