Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | ‘Thuisrijder’ Bol voelt extra spanning in zoektocht naar juiste vlucht

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/08/2021 om 11:32 GMT+2

De start van de Vuelta a España is extra bijzonder voor Jetse Bol. De ronde start niet alleen in Burgos, maar hij fietst ook voor de ploeg Burgos. De ploeg is altijd van plan om zich te laten zien, maar nu nog meer omdat sprake is van een thuiswedstrijd. Dat brengt ook extra druk met zich mee.

La Vuelta | ‘Thuisrijder’ Bol voelt extra spanning in zoektocht naar juiste vlucht

“Beginnen in eigen huis levert altijd extra spanning op. Misschien nog wel meer voor de leiding dan voor de renners”, aldus Bol, die tijdens het aftellen naar de start op bekend terrein verblijft. “Het is best apart omdat we verblijven in onze eigen uitvalsbasis, waar we altijd samenkomen.”
“Er is iets minder besef dat er een grote ronde gaat beginnen”, vervolgt Bol, die ter voorbereiding de Ronde van Burgos reed en enkele korte uitslagen noteerde. “De moraal is hoog, de vorm in principe goed. Nu nog een goede dag uitzoeken. Maar ik heb geen idee welke.”

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie