Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | “Ik ben de snelste sprinter en de traagste klimmer” - Jakobsen na zware bergrit

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 23/08/2021 om 10:07 GMT+2

Fabio Jakobsen kwam tijdens de bergrit van zondag binnen in het achterveld. De sprinter gaf maar liefst 38 minuten toe op de dagsnelsten van de Vuelta a España. Het was zelfs de vraag of hij het zonder de hulp van zijn teamgenoten wel had gered. “Het deed heel veel pijn, het was echt lijden.”

La Vuelta | “Ik ben de snelste sprinter en de traagste klimmer” - Jakobsen na zware bergrit

Jakobsen bekroonde zijn comeback in het peloton tijdens de eerste week van de Vuelta met twee ritzeges en dat voelde fantastisch, maar in de bergen was het ouderwets afzien voor de sprinter. De tocht naar de top van de Alto de Velefique was verre van gemakkelijk.
“De snelste in de sprint, maar de traagste bergop. Die renner was ik. Het deed heel veel pijn, het was echt lijden. Het was een lange, zware dag”, aldus Jakobsen tegenover onze verslaggever. Tijdens het interview, opgenomen aan de finish, zag de sprinter er desondanks redelijk fris uit.
picture

“Deze twee staan bovenaan” - Jakobsen boekt twee van zijn mooiste overwinningen

Steun van Wolfpack

Behalve in de sprints kreeg Jakobsen ook tijdens de monsterlijke bergrit van zondag veel steun van de mannen van Deceuninck-QuickStep. “Gelukkig waren mijn teamgenoten er, zonder hen had ik het niet gered. Ze hebben me de hele dag beschermd en zijn bij mij gebleven.”
“We hebben in de afdalingen en op het vlakke wat tijd teruggepakt en dat bleek voldoende”, vervolgde Jakobsen, die hoopt op het scenario van de vorige Vuelta waarin hij de slotrit in Madrid won. “Toen was het ook zwaar, maar werd ik na de eerste week niet minder. Ik was moe, maar de benen bleven malen.”
De groenetruidrager was nu vooral blij met het vooruitzicht van een rustdag. “Ik blijf lang in bed liggen en kom er misschien even uit om een uurtje te fietsen. Daarna ga ik snel weer terug naar bed.”
picture

La Vuelta | Jakobsen sprint op machtige wijze naar tweede etappewinst

WAAR KIJK JE?

Commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon zorgen drie weken lang voor de vocale begeleiding, terwijl er ook speciale verslaggevers in koers zijn. De Vuelta is dagelijks te volgen via Eurosport. Als je liever kijkt zonder onderbrekingen, kies dan voor discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie