Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/09/2022 om 15:12 GMT+2

Remco Evenepoel heeft voor het eerst in zijn carrière een grote ronde op zijn naam geschreven. De Belg veroverde in zesde etappe de rode leiderstrui en gaf die vervolgens nooit meer af. De eerste van vele hoopt de 22-jarige Evenepoel. “Maar eerst genieten van deze.”

La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"

Evenepoel kende een ijzersterke drie weken in Spanje. De Belg pakte een grote voorsprong tijdens de tijdrit naar Alicante en kwam in de bergen niet meer in de problemen. De voorsprong op nummer twee Enric Mas was in Madrid uiteindelijk meer dan twee minuten.
De renner van Quick-Step Alpha Vinyl geniet van de rode trui, maar wil het liefst alle drie de grote rondes op zijn naam schrijven. "Dit is de eerste grote ronde voor de ploeg, maar mijn droom is om ze allemaal te winnen."

WAAR KIJK JE?

De Vuelta is voorbij en dus kan de wielerliefhebber zich voorbereiden op het wereldkampioenschap in Wollongong. Elke seconde van het WK Wielrennen in Australie is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kan je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie