De ploegleiding van UAE heeft deze beslissing genomen in overleg met de medische verantwoordelijken van de Vuelta-organisatie en de UCI. Internationale wielerunie presenteerde de aangepaste regels omtrent corona al voor aanvang van de Tour de France. Zo testten Bob Jungels en Rafal Majka in Frankrijk positief, maar hoefden niet af te stappen.

Stress

Vuelta a España
Kop over Kop | Moet Remco Evenepoel in 2023 al naar de Tour de France?
13/09/2022 OM 09:14
"Ik ben heel verrast. Als ik na de tijdrit positief was getest, had ik het begrepen. Toen voelde ik me niet goed. Maar nu heb ik nergens last van", gaf Ayuso aan voor de start van de etappe.
"Ik heb flink wat stress gehad. Ik moest lang wachten tot de bevestiging dat ik mocht starten. De virale lading is laag en ik ben dus niet gevaarlijk voor mijn ploeggenoten. Dat vind ik een geruststellende gedachte."

Veel coronagevallen

Het aantal renners met corona loopt tijdens deze Vuelta gestaag op. Eerder moesten onder anderen klassementtoppers als Simon Yates en Pavel Sivakov gedwongen afstappen. Dit gold ook voor Sam Bennett die op dat moment volop in de strijd was om de winst van de puntentrui.
Team UAE bleef vooralsnog buiten de problemen. Tot vrijdag had de ploeg nog geen enkele positieve coronatest. Bovendien is UAE nog helemaal compleet, terwijl andere teams al meerdere uitvallers konden melden.

La Vuelta | "Hij heeft geen symptonen, anders was hij niet in koers" - Ploegleider Matxin over Ayuso

Goede Vuelta

Ayuso is bezig aan een bijzonder goede Vuelta. Na twaalf etappes staat de negentienjarige renner op de vijfde plaats in het klassement. Zijn achterstand op de rode trui van Remco Evenepoel bedraagt 4:53. Bovendien bezet hij achter de Belg en Carlos Rodriguez de derde positie in het jongerenklassement.

Waar kijk je?

De Vuelta a España is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Stem je televisie af op Eurosport of kies voor een gehele reclamevrije stream op discovery+. Voor de vele liefhebbers is er goed nieuws, want het commentaar wordt net als tijdens de Giro verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon.
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 13:08
Vuelta a España
La Vuelta | Evenepoel wil meer na Vuelta-winst - "Alle grote rondes winnen, dat is mijn droom"
12/09/2022 OM 12:58