Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Vuelta | Scorito-stress? Met deze tips maak jij het verschil in jouw Vuelta-pool

Menno Waebeke

Geupdate 22/08/2023 om 11:55 GMT+2

De Giro d'Italia en de Tour de France zijn achter de rug en dus kunnen we ons opmaken voor het grote ronde-toetje van het jaar: de Vuelta. Vanaf 26 augustus strijden Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en titelverdediger Remco Evenepoel om de rode trui. Op Scorito is de jacht op de winst echter al een tijdje begonnen. Met deze renners ga jij zeker het verschil maken in jouw Vuelta-pooltje.

La Vuelta | Dolblije Evenepoel wordt gehuldigd op het podium als winnaar van de Ronde van Spanje

Deze Vuelta a España heeft een startlijst om je vingers bij af te likken. Jonas Vingegaard meldt zich na zijn tweede Tourwinst doodleuk in de strijd tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Verder doen ook Geraint Thomas, Juan Ayuso en João Almeida een gooi naar de eindwinst.
Met zoveel toppers was een vergelijkbaar budget met de Tour de France (51 miljoen) geen overbodige luxe, maar de Scorito-speler moet het de komende drie weken met liefst zeven miljoen minder doen. Goedkope pareltjes vinden voor jouw team wordt daardoor dus nog wat belangrijker!

9. Andreas Kron (750.000)

Minder dan een miljoen euro voor een renner die dit jaar vierde werd in de Amstel Gold Race. Het lijkt haast een foutje, maar na die knappe ereplaats liet Andreas Kron weinig indrukwekkends meer zien. Toch liet de 25-jarige Deen zich deze maand weer zien met een zesde plaats in de Ronde van Polen.
Het plafond van deze puncheur van Lotto Dstny ligt dusdanig hoog dat een gokje voor 750.000 toch wel de moeite waard lijkt te zijn. Haalt Kron zijn niveau dan liggen er in Spanje namelijk een hoop fijne etappes op hem te wachten. Durf jij het aan?
picture

Andreas Kron pakt eerste etappe in Ronde van Catalonië

8. Steff Cras (750.000)

Een aantal renners doen dit jaar de dubbel Tour-Vuelta en zo ook de 27-jarige Steff Cras. De Belg van TotalEnergies moest echter in de achtste etappe van die Tour noodgedwongen opgeven, maar in de eerste week liet Cras zien zich uitstekend te kunnen meten met alle kleppers.
Zo werd Cras tiende in de lastige tweede etappe in Baskenland en liet hij ook zien bergop lang aan te kunnen haken. In de Vuelta kan de man uit Geel naar hartenlust aanvallen en wie weet groeit hij daardoor wel uit tot een van de Scorito-verrassingen van deze ronde.
picture

Tour de France | Wout van Aert mag niet verliezen, maar Victor Lafay wint in San Sebastián

7. Oier Lazkano (500.000)

In de Giro neem je toch net iets liever Italianen mee en in de Vuelta geldt vaak hetzelfde met Spanjaarden. Daarom kan Oier Lazkano een prima keuze zijn voor jouw Scorito-ploeg. De 23-jarige renner van Movistar werd onlangs nog nationaal kampioen van Spanje en kan op meerdere terreinen uit de voeten.
Dat Lazkano een doel heeft gemaakt van deze Vuelta bewees hij met zijn vorm in de voorbereidingskoers Vuelta a Burgos. In een ijzersterk deelnemersveld, met onder meer Primoz Roglic en Adam Yates, won hij de vierde etappe naar Pradoluengo. Het was alweer de vierde overwinning van het seizoen voor de explosieve klimmer.

6. Max Poole (1.000.000)

Team dsm-firmenich stuurt een team met vrijbuiters naar Spanje en een van die vrijbuiters is de pas twintigjarige Max Poole. De jonge Brit kwam dit seizoen over van de opleidingsploeg en maakt direct grote indruk bij de profs. In het begin van het jaar werd Poole direct elfde in de Tour of the Alps.
Die prestaties wist hij in de rest van het seizoen door te trekken. Poole werd vierde in de Ronde van Romandië (voor onder anderen Juan Ayuso, Eddie Dunbar en Egan Bernal) en ook in het Critérium du Dauphiné liet hij zien bergop mee te kunnen met de absolute top. Ook zijn leeftijdsgenoot bij dsm - Oscar Onley - is een interessante belofte voor jouw team.

5. Cian Uijtdebroeks (1.000.000)

In België zijn tijdens de Ronde van Spanje alle ogen gericht op Remco Evenepoel, maar in zijn schaduw is er nog een toptalent die graag wil uitblinken. Cian Uijtdebroeks is bij zijn ploeg BORA-hansgrohe bezig aan een indrukwekkend tweede seizoen in de World Tour.
Vorig seizoen won Uijtdebroeks nog de Tour de l'Avenir (de Tour de France voor beloften) en dit jaar reed de twintigjarige Belg naar knappe ereplaatsen in onder meer de Ronde van Zwitserland, Ronde van Romandië en Ronde van Catalonië. Wat kan Uijtdebroeks in een grote ronde?
picture

Tour de l’Avenir | Cian Uijtdebroeks stelt na twee ritzeges ook de eindwinst veilig

4. Juan Sebastián Molano (2.500.000)

Juan Sebastián Molano behoort zeker niet tot de allersnelste sprinters van deze wereld, maar de Colombiaan van UAE Team Emirates kan tijdens deze Vuelta wel eens een hoop punten gaan scoren voor jouw team. Het sprintersveld in Spanje is namelijk dun en Molano is in topvorm.
De 28-jarige sprinter fungeerde in zijn loopbaan vaak als lead-out, maar grijpt de laatste tijd ook steed vaker zijn eigen kans. Molano won dit seizoen etappes in de UAE Tour en de Vuelta a Burgos en wist bovendien de Grand Prix de Denain op zijn naam te schrijven. Die prestaties zijn echter ook terug te zien in zijn prijskaartje.
picture

GP Denain | Molano wint knotsgekke editie vol kapotte sturen, losse pedalen en valpartijen

3. Kévin Vauquelin (750.000)

De eerste Fransman van deze lijst is Kévin Vauquelin. De 22-jarige renner van Team Arkéa Samsic is voor minder dan een miljoen op te pikken en kan potentieel het verschil maken voor jouw team. Vauquelin won de Tour du Var en versloeg daarbij in zijn thuisland onder anderen Matias Skjelmose, David Gaudu, Romain Bardet en Felix Gall.
Tijdens de driedaagse pakte Vauquelin een etappezege en reed hij in de andere twee ritten bovendien naar een podiumplaats. De Fransman kan goed bergop, is explosief en heeft bovendien een uitstekende tijdrit in de benen. De alleskunner werd namelijk knap zevende in de tijdrit van de Ronde van Polen.
picture

Tour du Jura | 21-jarig toptalent Kévin Vauquelin blijft grote kopmannen voor op slotklim

2. Orluis Aular (1.000.000)

Met het ontbreken van topsprinters als Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen is het zoeken naar de wat onbekendere sprinters. Een schoolvoorbeeld daarvan is Orluis Aular. De 26-jarige spurter uit Venezuela maakt zijn debuut in een grote ronde, maar is daarin zeker niet kansloos op Scorito-punten.
De renner van het kleine Caja Rural heeft namelijk alle vrijheid om zich te mengen in de massasprints. Een overwinning lijkt op het eerste gezicht te hoog gegrepen, maar een aantal top 10-notering kunnen jou in Scorito al flink verder helpen. Aular werd dit jaar nog kampioen van zijn land in zowel de wegrit als de tijdrit.
picture

Orluis Aular.

Foto: Getty Images

1. Romain Grégoire (750.000)

De absolute nummer een van deze lijst is Romain Grégoire. De Franse hoop in bange dagen is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De pas twintigjarige klimmer won de Vierdaagse van Duinkerke, werd achtste in Strade Bianche en won in aanloop naar de Vuelta nog een etappe in de Tour du Limousin.
Grégoire kost slechts 750.000 euro en krijgt in deze Vuelta alle vrijheid om op zoek te gaan naar dagsucces. Het toptalent, dat pas bezig is aan zijn eerste seizoen als prof, is daardoor een ideale opvuller voor jouw team en wellicht zelfs een van de puntenkanonnen.
picture

Tour du Limousin | Romain Grégoire valt aan, houdt stand en rondt solo van 20 kilometer af

Waar kijk je?

Van Barcelona tot aan Madrid: je zou de Vuelta a España van 2023 een heuse clásico kunnen noemen! Mis niks van het duel tussen Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard – met de aanvulling van heel wat andere kleppers – via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie