Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Waalse Pijl | Stephen Williams wint loodzware Waalse Pijl met verwoestende aanval op Muur van Hoei

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/04/2024 om 11:48 GMT+2

Stephen Williams is de verrassende winaar van de Waalse Pijl. De Brit was op de Muur van Hoei tot twee keer toe de sterkste man. Het was een loodzware editie van de koers in Wallonië door harde regen en kou waardoor veel favorieten al vroeg de koers verlieten.

Waalse Pijl | Stephen Williams wint loodzware Waalse Pijl met verwoestende aanval op Muur van Hoei

Zoals altijd lag de finish van de Waalse Pijl weer bovenop de Muur van Hoei, maar er waren toch verschillen in het parkoers vergeleken met de afgelopen jaren. Ze moesten de renners vier keer de Muur op, in plaats van de drie keer die de laatste jaren gewoon was.
Het grote verschil met de laatste jaren zat hem echter niet in de route, maar in de weersomstandigheden. Zware regenval zorgden voor een ware slijtageslag. Daardoor vielen veel favorieten al voor de finale af. Michael Matthews, Dylan Teuns en Pelle Bilbao stapten allemaal af voor de finale was begonnen.

KRAGH ANDERSEN

Nadat een eerste groepje vluchters al was teruggepakt, probeerde Soren Kragh Andersen het alleen. De Deen pakte een serieuze voorsprong in de apocalyptische omstandigheden. Dat terwijl nog meer favorieten moesten lossen uit het peloton. Tijdens de tweede keer Muur van Hoei gingen Skjelmose, Pidcock en Hirschi overboord.
Toen de Muur voor de derde keer werd beklommen kwam Stephen Williams voor het eerst bovendrijven. De Brit fietste een stuk van de voorsprong van Kragh Andersen af en kreeg een klein groepje favorieten mee. Met onder andere Buitrago.

FINISH

Uiteindelijk was het de ploeg van UNO-X die het gat op zowel het groepje met Williams als Kragh Andersen dicht reed. De ploeg reed voor kopman Tobias Halland Johannessen. Maar die kwam uiteindelijk niet verder dan een zesde plaats.
Het was namelijk weer Stephen Williams die de sterkste was in Hoei. De Brit leek even te ver van achter te zitten, maar reed met een verwoestende aanval weg. In de laatste meters kwam Kevin Vauquelin nog dichtbij, maar moest genoegen nemen met een tweede plek. Maxim van Gils werd derde.

UITSLAG Waalse Pijl mannen

1. Stephen Williams 4:40:24
2. Kévin Vauquelin zt
3. Maxim Van Gils 0:03
4. Benoît Cosnefroy zt
5. Santiago Buitrago zt

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie