Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Waalse Pijl | "Ik was niet super goed" - Demi Vollering na sterke winst op de Muur van Huy

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/04/2023 om 13:36 GMT+2

Demi Vollering won woensdag de Waalse Pijl met veel vertoon van macht, terwijl ze gedurende de koers al veel werk had verricht. De Nederlandse zei na afloop zich onderweg niet optimaal te voelen en was daarom extra verbaasd dat ze op de Muur van Huy iedereen achter zich liet.

Waalse Pijl | "Ik was niet super goed" - Demi Vollering na sterke winst op de Muur van Huy

Het seizoen van Vollering is ongekend goed. Ze won al de Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race en eindigde als tweede in de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Desondanks was de Nederlandse nerveus voorafgaand aan de start. Deze spanning nam ze mee de koers in. "Ik was heel zenuwachtig en voelde me niet super goed. Ze bleven mij onderweg in mijn oor echter vertrouwen geven. Ik werd er echt doorheen gepraat."
picture

Waalse Pijl | Zeer overtuigende Demi Vollering wint voor het eerst op de Muur van Huy

Rustig houden

De concurrentie voerde onderweg de druk flink op. "Toen de groep met Annemiek van Vleuten weg was, vond ik het lastig om mij rustig te houden. Vooral Marlen Reusser heeft veel werk verricht om het gat te dichten. Op dat kleine klimmetje reed ik er vervolgens zelf naar toe."
Toen daarna Amanda Spratt aanviel, begon de achtervolging opnieuw. "Ik was daarvoor natuurlijk al diep gegaan en we zaten nog maar met z'n tweeën van de ploeg vooraan. Gelukkig kwam er daarna nog een groepje terug en hadden we weer controle."

Veel beter

Vollering was op de Muur van Huy uiteindelijk veel beter dan de rest. "Toen ik achterom keek, kon ik niet geloven dat ik nog alleen zat. Ik dacht steeds dat er nog wel iemand overheen zou komen, maar dat gebeurde niet. Echt geweldig."

Waar kijk je?

De Waalse Pijl is op 19 april live te volgen op Eurosport. Wil je liever zonder reclame kijken naar deze Vlaamse klassieker? Stream dan reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie