Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | “Geen 15 Nederlandse vrouwen hadden Kopecky kunnen stoppen” - Kop over kop

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 16/08/2023 om 10:28 GMT+2

Met drie wereldtitels in een week tijd werd Lotte Kopecky de koningin van het super-WK wielrennen. De Belgische won twee titels op de baan en maakte het helemaal af door ook de wegrace te domineren. Als Nederland niet wint, klinkt er vaak kritiek door. Maar dat is nu anders. “Ik denk dat nog geen vijftien Nederlandse vrouwen Kopecky hadden kunnen stoppen”, aldus Iris Slappendel in Kop over kop.

WK wielrennen | “Ik had op de baan al goud, maar deze is anders” - Kopecky schiet weer vol

Tijdens de nieuwste uitzending van de podcast kijken allerlei commentatoren van Eurosport terug op het super-WK in Glasgow, na gezamenlijk een rondje te hebben gefietst. Als de WK-onderdelen voor vrouwen ter sprake komen, wordt uiteraard teruggeblikt met Slappendel.
“Drie wereldtitels in één week… Echt heel bijzonder als je erover nadenkt. Hoe je Kopecky eerst op de baan zag rondrijden, overal omheen eigenlijk, en toen nog die wegrace. Ze rijdt een heel sterk seizoen. Vrouw van het voorjaar, de Tour de France Femmes was ook heel bijzonder. Waar Kopecky het allemaal vandaan haalt, ik weet het niet, maar ze is een bijzonder fenomeen”, looft Slappendel de prestaties van Kopecky.
picture

WK Wielrennen | Overduidelijk de sterkste - Lotte Kopecky is de nieuwe wereldkampioen op de weg

Oranje te kloppen ploeg

Als de oranje vrouwen niet winnen, wordt er al snel naar een oorzaak of misrekening gezocht, maar dat ligt na Glasgow 2023 net even anders. Slappendel: “Ik ben best wel vaak kritisch op de Nederlandse ploeg. Vaak is het ook de te kloppen ploeg, misschien dit jaar iets minder, maar ik denk niet dat de Nederlandse vrouwen heel veel anders hadden kunnen doen.”
“Hooguit kleine accenten, kleine details. Misschien dat Demi Vollering iets strakker op het wiel van Kopecky had kunnen rijden. Maar je zag ook echt dat Kopecky beter was en Vollering geen superdag kende. Dan maak je dat soort kleine foutjes.”
picture

WK wielrennen | “Je bent gewoon wereldkampioen!” - Zilveren Vollering feliciteert gouden Kopecky

Lekke band Van Vleuten

“Het was ook jammer dat Annemiek van Vleuten in de laatste ronde lek reed. Wellicht had ze nog iets kunnen proberen. Maar dat is veel als, als, als. Ik denk dat er tegen Kopecky niets te doen was. In de finale maakte ze het zelf zwaar. Ze kreeg ook best veel steun van haar Belgische ploeggenoten. Zo’n sterke kopvrouw doet ook iets met de andere rensters.”
Conclusie? “Kopecky was super, ze is de welverdiende winnares, ze heeft het zelf gedaan. Er waren geen vijftien Nederlandse vrouwen die dit hadden kunnen voorkomen”, stelt Slappendel.
picture

WK wielrennen | Kopecky overduidelijk de beste op puntenkoers - tweede wereldtitel binnen

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie