Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Jakub Mareczko verslaat Olav Kooij in Buchten, Nederlander wel leider

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/06/2023 om 17:05 GMT+2

De tweede etappe in de ZLM Tour was een prooi voor Jakub Mareczko. De Italiaan van Alpecin-Deceuninck won in Buchten de massasprint. Hij versloeg Olav Kooij, die met zijn tweede plaats wel de leiderstrui overnam van Nils Eekhoff. Er volgen nog twee vlakke etappes in Noord-Brabant.

ZLM Tour | Jakub Mareczko verslaat Olav Kooij in Buchten, Nederlander wel leider

Na een proloogzege voor Nils Eekhoff (Team DSM) en een verrassende winst voor vroege vluchter Yentl Vandevelde van Tour de Tietema-Unibet Pro Cycling Team kon het in de tweede rit in lijn wellicht voor een eerste keer de beurt zijn aan de sprinters van dienst.
Zeven vluchters, met daarbij opnieuw een renner van TDT-Unibet in de naam van Hartthijs de Vries, dachten daar anders over. Het peloton zorgde er tussen Schijndel en Buchten echter voor dat het verschil met de aanvallers klein bleef.
Na een passage over de streep in Buchten trok Alpecin-Deceuninck flink door om de boel op de kant te trekken, maar dat lukte niet echt. Uiteindelijk draaide het uit op een vrijwel onvermijdelijke massasprint, waarin Jakub Mareczko de snelste bleek. Zo was het werk van Alpecin niet voor niets geweest.
Olav Kooij werd tweede. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma nam door de bonificatieseconden wel de gele leiderstrui over van Eekhoff.

Waar kijk je?

De hele ZLM Tour kijk je live via Eurosport en discovery+. Mis niks van het Brabantse slotweekend!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie