Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Ocean Race | 11th Hour Racing Team keert terug en wint op nippertje in-port race Genua

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/07/2023 om 15:57 GMT+2

11th Hour Racing Team heeft nog maar eens aangetoond waarom het ondanks alles de verdiende winnaar is van The Ocean Race 2022-23. De IMOCA van schipper Charlie Enright won de afsluitende in-port race van Genua, waarmee de wereldwijde zeilrace zijn finale beleefde.

The Ocean Race | 11th Hour Racing Team keert terug en wint op nippertje in-port race Genua

Het leek er lange tijd op dat Team Malizia met aan boord Rosalin Kuiper nog een succesje kon vieren, nadat het de zevende en laatste leg met finish in Genua al had gewonnen, maar op het allerlaatste moment ging de overwinning toch nog naar 11th Hour Racing Team.
Het was via de camera’s nauwelijks waarneembaar, maar de jury was scherp en liet de toeter klinken om aan te geven dat 11th Hour Racing Team toch echt had gewonnen. Ook daarachter waren de verschillen klein, met Biotherm dat als derde de finish passeerde.
Holcim-PRB was niet echt bij de les en finishte de in-port race als vierde. Eerder kreeg de crew al de tegenvaller te verwerken dat 11th Hour Racing Team op basis van een jurybesluit en compensatie tot eindwinnaar werd uitgeroepen.
picture

The Ocean Race | Team JAJO de sterkste tijdens afsluitende in-port race in Genua

WAAR KIJK JE?

The Ocean Race 2022-23 volg je op de voet via de kanalen van Eurosport en discovery+. Dankzij de widget kun je tijdens de zeven etappes zelfs live bijhouden waar ergens op een oceaan of zee de boten precies varen en met welke snelheid. De strijd tegen de elementen in deze gruwelijke zeilrace vormt een ongekende uitdaging en levert zeer spectaculaire beelden op, die we volop met jullie delen. Het commentaar wordt verzorgd door Robbert Reimering en oud-deelnemer Gerd-Jan Poortman.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie