Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Ocean Race | Team JAJO de sterkste tijdens afsluitende in-port race in Genua

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/07/2023 om 13:00 GMT+2

Team JAJO heeft in The Ocean Race 2022-23 na de in-port race in Scheveningen/Den Haag ook de havenrace in Genua gewonnen. De Nederlandse boot, onder leiding van schipper Jelmer van Beek, schoot bij de start weg als een pijl uit een boog en gaf die goede uitgangspositie niet meer uit handen.

Team JAJO stond op de tweede plaats in het VO65-klassement van de in-port races en kon daar ook niets meer aan veranderen, als gevolg van een nulscore voor de kust van Alicante, maar met twee overwinningen verdeeld over de diverse races mag het meer dan tevreden zijn.
Het idee was dat er twee rondjes werd afgelegd voor de kust van Genua, maar als gevolg van lichte wind werd het parcours gehalveerd en viel de finish al na het afleggen van slechts één rondje. Daarom was het voor Team JAJO maar goed dat het aan de leiding ging, al kwam de koppositie nooit echt in gevaar.
Mirpuri kwam af en toe iets dichterbij, maar een ware bedreiging vormde het nooit. De boot van Mexico werd derde, de Oostenrijkse vierde. Windwhisper maakte er als winnaar van beide klassementen een potje champagnezeilen van en deed het rustig aan.
picture

The Ocean Race | Team JAJO wint na vliegensvlugge start in-port race in Scheveningen

WAAR KIJK JE?

The Ocean Race 2022-23 volg je op de voet via de kanalen van Eurosport en discovery+. Dankzij de widget kun je tijdens de zeven etappes zelfs live bijhouden waar ergens op een oceaan of zee de boten precies varen en met welke snelheid. De strijd tegen de elementen in deze gruwelijke zeilrace vormt een ongekende uitdaging en levert zeer spectaculaire beelden op, die we volop met jullie delen. Het commentaar wordt verzorgd door Robbert Reimering en oud-deelnemer Gerd-Jan Poortman.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!