Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Ocean Race | Team Malizia is de beste tijdens onvoorspelbare in-port race in Alicante

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 08/01/2023 om 17:28 GMT+1

Team Malizia heeft de eerste overwinning binnen van de The Ocean Race 2022-23. De Duitse boot uit de Imoca 60-klasse was de beste tijdens een onvoorspelbare in-port race voor de kust van Alicante, waar de wind het de schippers niet gemakkelijk maakte op het vlak van navigatie.

The Ocean Race | Team Malizia is de beste tijdens onvoorspelbare in-port race in Alicante

Het ene moment stond er meer wind dan op het andere moment. Per te ronden boei wisselde de stand van zaken, waardoor het een kwestie was van serieus spotten waar de zeilen wind konden vangen.
Die lastige omstandigheden zorgden voor een onvoorspelbare race, waarbij vooral in het begin de koploper even later nummer laatst kon zijn. En andersom. Als gevolg van de weinige wind besloot de organisatie de in-port race wat in te korten.
picture

Alicante | WindWhisper Racing Team sterkste tijdens in-port race Alicante zonder wind

Kaapverdië

Tegen de tijd dat dit bericht doorkwam over de radio was echter al duidelijk dat Team Malizia op koers lag voor de overwinning. De boot kwam duidelijk als eerste binnen, gevolgd door de teams van 11th Hour Racing en Biotherm Racing.
GUYOT environment-Team Europa kwam als vierde binnen, terwijl Holcim-PRB officieel een DNF achter de naam kreeg omdat de achterstand – als gevolg van het wegvallen van de wind – opliep tot meer dan een kwartier.
De eerste echte etappe van The Ocean Race 2022-23 begint op 15 januari, als vanuit startplaats Alicante over de Middellandse Zee koers wordt gezet naar Kaapverdië.
picture

The Ocean Race | Route - de zeven etappes met de start in Alicante en de finish in Genua

WAAR KIJK JE?

The Ocean Race 2022-23 volg je op de voet via de kanalen van Eurosport en discovery+. Dankzij de widget kun je tijdens de zeven etappes zelfs live bijhouden waar ergens op een oceaan of zee de boten precies varen en met welke snelheid. De strijd tegen de elementen in deze gruwelijke zeilrace vormt een ongekende uitdaging en levert zeer spectaculaire beelden op, die we volop met jullie delen. Het commentaar wordt verzorgd door Robbert Reimering en oud-deelnemer Gerd-Jan Poortman.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie