Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Ocean Race | WindWhisper Racing Team verrassend als eerste in Genua na vertrek uit Den Haag

Kevin van Nunen

Geupdate 26/06/2023 om 12:52 GMT+2

De Poolse boot behoort tot de VO65-klasse en verwacht werd dat de IMOCA’s voorbij zouden varen, maar bijna elf WindWhisper Racing Team heeft zich zeer verrassend als eerste gemeld in de haven van Genua en wint daarmee de zevende en laatste leg van The Ocean Race 2022-23.dagen na vertrek uit Den Haag bleek niets minder waar.

The Ocean Race | WindWhisper Racing Team verrassend als eerste in Genua na vertrek uit Den Haag

De Poolse boot met Daryl Wislang aan het roer vertrok, net als de rest van de VO65-vloot, enkele uren eerder uit Scheveningen/Den Haag, maar op de Noordzee, Het Kanaal, Golf van Biskaje, Atlantische Oceaan, Straat van Gibraltar en Middellandse Zee lukte het om koploper te blijven.
Vooral bij het binnenvaren van de Straat van Gibraltar sloeg WindWhisper een grote slag, want toen was het plots onbereikbaar geworden voor de rest van de vloten. De voorsprong op de tweede VO65-boot bedraagt maar liefst 125 zeemijl, wat een flinke voorsprong is op een totaal afgelegde afstand van 2000 nautische mijl. Het mag geen verrassing zijn dat WindWhisper in de VO65-vloot winnaar wordt van de Sprint Cup.
picture

The Ocean Race | Team JAJO aangevallen door Orka’s - “Gevaarlijke momenten”

Team JAJO

Team JAJO is nog in de race voor de tweede plaats, maar is in een felle strijd verwikkeld met Viva Mexico en Mirpuri, waardoor er nog weinig zinnigs over het eindresultaat valt te zeggen. IMOCA-koploper Holcim-PRB wordt vanavond laat, vannacht of dinsdagochtend vroeg in Genua verwacht.
Met de aanstaande overwinning in de haven van Genua neemt Holcim-PRB de leiding in het algemeen klassement over van 11th Hour Racing Team, maar over eindwinst is het laatste woord nog niet gezegd. Er volgt in Genua een hoorzitting om te bepalen of 11th Hour Racing Team compensatie verdient nadat het voor de kust van Scheveningen slachtoffer was geworden van een aanvaring door GUYOT Team Europe.
picture

The Ocean Race | GUYOT Europe vol in botsing met 11th Hour Racing, wedstrijd volledig op zijn kop

WAAR KIJK JE?

The Ocean Race 2022-23 volg je op de voet via de kanalen van Eurosport en discovery+. Dankzij de widget kun je tijdens de zeven etappes zelfs live bijhouden waar ergens op een oceaan of zee de boten precies varen en met welke snelheid. De strijd tegen de elementen in deze gruwelijke zeilrace vormt een ongekende uitdaging en levert zeer spectaculaire beelden op, die we volop met jullie delen. Het commentaar wordt verzorgd door Robbert Reimering en oud-deelnemer Gerd-Jan Poortman.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie