Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Val Gardena | Bryce Bennett zorgt voor grote verrassing - verslaat Aamodt Kilde op afdaling

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/12/2023 om 15:40 GMT+1

Bryce Bennett heeft tijdens de afdaling in Val Gardena voor een grote verrassing gezorgd. Aleksander Aamodt Kilde dacht dat de buit al binnen was en stond interviews te geven toen Bennett nog nipt onder de toptijd dook. En er dus met de overwinning vandoor ging.

Val Gardena | Bryce Bennett zorgt voor grote verrassing - verslaat Aamodt Kilde op afdaling

Deze piste lijkt de Amerikaan goed te liggen, want hij zegevierde er in 2021 ook al eens. Dit keer kan Bennett opnieuw aan het feest in Val Gardena, want hij haalde een nieuwe stunt uit. Dit deed hij vanuit het achterveld, want alle favorieten waren al binnen toen klaar stond om zich naar beneden te storten.
Bennett startte namelijk als 34ste en dat zijn doorgaans niet de kandidaten die nog op het podium eindigen. Maar dit keer dus wel. Op de middelste en hoogste trede zelfs. De onderlinge verschillen bedroegen slechts vijf honderdsten.
picture

Gurgl | Klimaatactivisten verstoren Slalom-wedstrijd - Henrik Kristoffersen haalt woest verhaal

Tweede zege Bennett in Val Gardena

Het zat dus zeer dicht bij elkaar, maar Bennett was de snelste van allemaal. Overigens was dit pas de tweede Wereldbeker van het seizoen – en de eerste met hoge snelheden – omdat tot dusver door veel Wereldbekers een streep ging als gevolg van de weersomstandigheden.
Sneeuw was er genoeg, maar er stond telkens te veel wind om de alpineskiërs veilig los te laten op de piste. Gelukkig staan er de komende weken nog genoeg krachtmetingen op het programma.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie