Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wengen | Franse Cyprien Sarrazin na tweede plek op afdaling, nu de beste op Super-G

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/01/2024 om 15:46 GMT+1

De Fransman Cyprin Sarrazin heeft de Super-G in het Zwitserse Wengen gewonnen. Sarrazin eindigde gisteren nog als tweede, achter Marco Odermatt op de afdaling bij de Lauberhornrennen. Op de iets meer technische Super-G, was hij ditmaal wel duidelijk de snelste. Odermatt eindigde nu op de tweede plek.

Wengen | Franse Cyprien Sarrazin na tweede plek op afdaling, nu de beste op Super-G

De Fransman met startnummer 3 ging vroeg van start. Met gedurfde directe lijnen en verre sprongen maakte Sarrazin het hoogste tempo van het gehele veld. Nadat Marco Odermatt op meer dan een halve seconde was gefinisht (0.58 seconden), leek de zege de Sarrazin niet meer te kunnen ontgaan.
De risicovolle run van Sarrazin pakte goed uit, maar voor zijn landgenoot Alexis Pinturault eindigde het risico nemen in een helikoptervlucht naar het ziekenhuis. De drievoudig olympisch medaillewinnaar had een te hoge snelheid bij een sprong en belandde te ver. Hij kon de sprong niet meer opvangen en zakte door zijn benen heen. De wedstrijd lag daarna meer dan twintig minuten stil.
Pinturault werd met de helikopter naar het nabijgelegen kliniek in Interlaken gebracht. Een perswoordvoerder van de Franse skibond laat weten dat hij niet bewusteloos is geweest. Wel heeft hij pijn aan zijn polsen en lijkt zijn linkerknie geblesseerd. Hoe ernstig de blessure is en of Pinturault dit seizoen nog zou kunnen starten, wordt nog onderzocht.
Achter Marco Odermatt eindigde de Noor Aleksander Aamodt Kilde op de derde plek. Door de tweede plek vandaag breidt Odermatt zijn voorsprong in de gecombineerde wereldbeker verder uit. De Oostenrijker heeft met 916 punten nu meer dan 400 punten voorsprong op zijn eerste concurrent Marco Schwarz, uit Zwitserland.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie