Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Londen | Wild besluit loopbaan met tweede plaats op de afvalkoers

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/12/2021 om 23:39 GMT+1

Het zit erop, het is gedaan. Kirsten Wild is renster af. De 39-jarige had een prachtige afsluiter in petto met winst op de scratch en een tweede plaats op de afvalkoers. Net als vrijdag waren de benen van Katie Archibald te machtig voor Wild, maar wat geeft het na zo’n carrière?

UCITCL Londen | Wild besluit loopbaan met tweede plaats op de afvalkoers

Wild reed de gehele afvalkoers goed van voren en was vastbesloten om met een hoogtepunt afscheid te nemen. Alsof de overwinning op de scratch van vrijdag nog niet genoeg was, lukte ook dat. Wild deed nog een poging om haar tweede overwinning van het weekend te vieren, maar dat lukte niet.
Een poging tot demarrage werd direct beantwoord door de ongenaakbare Katie Archibald, waarna Wild ook wel wist hoe laat het was. Het afscheid kreeg vorm met een tweede plaats. Gelukkig heeft Wild met negen wereldkampioenschappen ook genoeg gewonnen in haar loopbaan.

Einde loopbaan

Achteraf is het maar goed dat Wild haar loopbaan vanwege het uitgestelde Tokyo 2020 een jaartje langer doorging, want dat ene jaartje leverde haar een extra wereldtitel (koppelkoers) en een bronzen olympische medaille (omnium) op.
En nu? Nu is de koek op en begint het grote nagenieten. Wij maken een diepe buiging voor al het moois waar Wild op heeft getrakteerd.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie