Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Hoogland snel uitgeschakeld op sprint, Lavreysen wel door

Wian Slendebroek

Geupdate 05/08/2023 om 18:56 GMT+2

Jeffrey Hoogland is vroeg uitgeschakeld op het sprinttoernooi van het WK wielrennen in Glasgow. De Nederlander ging in de achtste finale onderuit tegen Nicholas Paul uit Trinidad. Harrie Lavreysen kende geen problemen en staat nu in de kwartfinale.

WK Wielrennen | Hoogland snel uitgeschakeld op sprint, Lavreysen wel door

De kwalificatie verliep al moeizaam voor de man die gisteren Nederland naar de wereldtitel op de teamsprint reed. Hoogland, normaal gesproken altijd goed voor een plek in de top-10 in de 250 meter tijdrit, reed nu naar de negentiende tijd.
Een moeilijk schema op weg naar een derde finaleplaats op rij op een WK was daarmee het resultaat. In de eerste ronde kon hij nog winnen van de Canadees Ryan Dodyk, maar in de achtste finale was Nicholas Paul, derde in de kwalificatie, te sterk.
Hoogland had eerst Paul nog mooi gepasseerd op weg naar de laatste ronde, maar de jury floot de wedstrijd af omdat de passeeractie onreglementair zou zijn. De twee mannen moesten hierdoor opnieuw beginnen aan hun race. Hoogland lag opnieuw voorop bij het ingaan van de laatste ronde, maar de snelheid van Paul was een stuk hoger. Die passeerde hem makkelijk in het laatste rechte eind, waardoor Hoogland nu al toe moet kijken.

Lavreysen

Harrie Lavreysen kwalificeerde zich als eerste. Hij had daardoor een vrijgeleide voor de eerste ronde. In de achtste finale had hij even moeite met de Australiër Matthew Glaetzer die vroeg in de aanval ging. Op de streep was de Brabander toch sneller.
Tijmen van Loon deed ook mee aan het sprinttoernooi, maar het talent kwam niet door de kwalificaties. Het sprinttoernooi wordt verder op zondag en maandag verreden.

Waar kijk je?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie