Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Keizer van de kilometer - vierde wereldtitel Jeffrey Hoogland is een feit

Kevin van Nunen

Geupdate 08/08/2023 om 19:09 GMT+2

Jeffrey Hoogland heeft zoals verwacht zijn wereldtitel op de kilometer geprolongeerd. De Nederlander mag zich met recht de keizer van de kilometer noemen. Er staat al jarenlang geen maat op hem en de concurrentie beet ook in Glasgow in het stof, tijdens de super WK-wielrennen. Het is de vierde keer dat Hoogland na een kilometer op het WK de regenboogtrui mag aantrekken.

WK wielrennen | Keizer van de kilometer - vierde wereldtitel Jeffrey Hoogland is een feit

Hoogland maakt deel uit van de Bullet Train op de teamsprinter, samen met Roy van den Berg en Harrie Lavreysen. Het werd in Glasgow eens te meer duidelijk waarom Hoogland de laatste ronde voor zijn rekening neemt, maar snel starten gaat hem ook prima af.
De start leverde hoogland de marge op die hij nodig had, maar het is te simpel gezegd dat hij deze kilometer in de eerste meters won. De Nederlander ontwikkelde een topsnelheid van zijn 70 kilometer per uur en wist het tempo enige tijd rond de 65 km/u te houden.
picture

WK wielrennen | Bullet Train pakt met minimale marge op Australië goud terug op teamsprint

Geen Paris 2024

Hoogland kwam uit op een tijd van 58,22 seconden. Genoeg voor goud, maar in de kwalificatie was hij zelfs nog drie tienden sneller geweest. Matthew Glaetzer eindigde met zo’n drie tienden achterstand op plek twee, goed voor zilver, terwijl het brons ook aan Australië toekwam in de persoon van Thomas Cornish.
Overigens heeft de kilometer geen olympische status en dus zien we Hoogland niet in actie op dit onderdeel tijdens Paris 2024.
picture

WK wielrennen | “Dit was een achtbaan van emoties” - Van den Berg na spannende teamsprint

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie