Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | Lakers ondanks dramatische seizoenstart toch naar Conference-finale

Yannick Wezenbeek

Geupdate 13/05/2023 om 11:23 GMT+2

LeBron James en de Lakers zijn er in geslaagd de Conference-finale te bereiken. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd titelverdediger Golden State verslagen met 122-101. Het wordt voor LeBron zijn twaalfde Conference-finale. Daarin wachten de Denver Nuggets.

Austin Reaves en LeBron James

Foto: Getty Images

Wie na twaalf wedstrijden had geroepen dat de LA Lakers in de Conference-finale zou staan werd voor gek verklaard. Tien van de eerste twaalf wedstrijden werden verloren door de ploeg van sterspeler LeBron James. Maar onder de nieuwe coach Darvin Ham werd de weg omhoog ingezet.
Met succes want in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsten de Lakers zich voor de Conference-finale. In de reguliere competitie waren ze nog zevende geeindigd wat al werd gezien als een knappe prestatie.

Eigen publiek

In de play-offs valt op dat de Lakers vooral in thuiswedstrijden ijzersterk zijn. Alle zeven gespeelde wedstrijden in eigen huis werden gewonnen. Vannacht werd titelverdediger Golden State aan de kant gezet met 122-101, daarmee pakte ze de definitieve zege in de best-of-sevenserie met 4-2.
Een opvallend moment in de wedstrijd was de halfcourt buzzer beater van Austin Reaves. Hij zorgde daarmee voor tien punten voorsprong bij de rust.

Lebron

Voor LeBron wordt het alweer zijn twaalfde Conference-finale. Alleen in 2009 wist hij deze prestatie niet te behalen. De Lakers komen in deze finale de Denver Nuggets tegen die wonnen van de Phoenix Suns.
In de andere Conference-Finale is alleen Miami Heat verzekerd van een plekje. In de wedstrijd tussen de Boston Celtics en Philadelphia 76ers staat het 3-3.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie