Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | Einde van een tijdperk? Geen play-offs voor Warriors – LeBron James wint met Lakers wel play-in wedstrijd

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 17/04/2024 om 13:06 GMT+2

De Golden State Warrios van Steph Curry, Draymond Green en Klay Thompson hebben zich niet geplaatst voor de play-offs in de NBA. De viervoudig kampioenen verloren in de play-ins van de Sacramento Kings. LeBron James haalde met de LA Lakers wel de play-offs door de New Orleans Pelicans te verslaan.

Machte 22 Punkte bei den Kings: Stephen Curry

Foto: SID

In de eerste ronde van de play-ins was het al klaar voor Golden State. De Sacramento Kings bleken met 118-94 te sterk voor het team van manager Steve Kerr. Voor de Golden State Warriors lijkt het het einde van een tijdperk te zijn, omdat sterspeler Klay Thompson na dit seizoen transfervrij is.
Curry, Green en Thompson wonnen samen vier titels in de NBA en speelde het beste seizoen ooit in de Amerikaanse basketbalcompetitie. In het seizoen 2015-2016 wonnen ze 73 keer en verloren slechts 9 keer. Een ongeëvenaarde prestatie in de NBA.

LEBRON JAMES

Een andere superster lukte het wel om via de play-ins de play-offs te halen. LeBron James won met 110-106 van de New Orleans Pelicans. Zion Williamson, de ster van de Pelicans, maakte 40 punten, maar dat was niet genoeg om de Los Angeles Lakers te verslaan.
LeBron James leidde zijn Lakers namelijk naar de zege. Daarmee staat James voor de zeventiende keer in de play-offs in zijn lange carrière van 21 jaar. In de eerste ronde nemen de Lakers het daar op tegen titelverdediger Denver Nuggets met Nikola Jokic.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel