Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | Recordwedstrijd Antetokounmpo draait uit op vechtpartij in kleedkamer na ruzie om bal

Tobias Kappelle

Geupdate 14/12/2023 om 21:46 GMT+1

Basketballer Giannis Antetokounmpo beleefde gisteravond de beste wedstrijd uit zijn carrière. Met maar liefst 64 punten tegen de Indiana Pacers vestigde de Griek een clubrecord. Na afloop ging het echter vooral om de flinke ruzie die na de wedstrijd ontstond tussen de twee teams. Allebei de ploegen wilden de wedstrijdbal mee naar huis nemen als aandenken.

L'alterco tra Giannis e Haliburton dopo Bucks-Pacers

Foto: Getty Images

Het is in de Amerikaanse sport gebruikelijk dat ballen aan individuele spelers worden gegund bij bijzondere momenten. Een eerste touchdown in de NFL of een eerste honkslag in de MLB zijn momenten waarbij stafleden van het team altijd erg scherp zijn op het goed bewaren van de bal. Dat is in de NBA niet anders.
Na zijn weergaloze optreden tegen de Pacers wilde Antetokounmpo de bal graag hebben. Nooit eerder had een speler van de Milwaukee Bucks zo veel punten gemaakt in een wedstrijd en de bal zou een mooi souvenir zijn.
De Indiana Pacers hadden echter hetzelfde idee. Rookie Oscar Tshiebwe had voor het eerst punten gescoord tijdens een NBA-wedstrijd en daarom wilde ook deze ploeg de bal opeisen. Na de wedstrijd kwam Antetokounmpo erachter dat de bal al richting de kleedkamer van de Pacers verdwenen was.
Wat volgde was een flinke ruzie tussen de twee teams. Antetokounmpo stormde met een aantal ploeggenoten richting de kleedkamer om de bal op te eisen. Er was het nodige geduw en getrek en de Griekse ster moest zelfs in toom gehouden worden. Ook de scheldwoorden waren niet van de lucht.
Na afloop reageerde Antetokounmpo teleurgesteld: "Ik weet niet of we de wedstrijdbal hebben. Ik heb een bal, maar ik weet niet of het de officiële is. Hij voelt niet aan als de wedstrijdbal, maar als een gloednieuwe. Dat kan je voelen. Ik heb vandaag 35 minuten gespeeld en ik weet hoe de wedstrijdbal aanvoelt. De bal die ik heb, ga ik aan mijn moeder geven. Ik weet niet of het de echte is, maar het leven gaat door. Het is gewoon ongelukkig. Ik heb dit nog nooit eerder gezien."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie