Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | Spurs-coach Popovich pakt tijdens wedstrijd microfoon en spreekt fans toe – “Toon wat klasse"

Friso Moison

Geupdate 23/11/2023 om 15:57 GMT+1

San Antonio Spurs-coach Gregg Popovich heeft afgelopen nacht voor een opmerkelijk moment gezorgd. Tijdens de wedstijd tegen de Los Angeles Clippers pakte hij vlak voor het einde van de eerste helft de microfoon van de stadionspeaker en maande het publiek te stoppen met het uitjoelen van voormalig Spurs-speler Kawhi Leonard.

Das Verhalten der Fans gefiel Popovich gar nicht

Foto: SID

"Mag ik heel even uw aandacht”, sprak Popovich. "Kunnen we allemaal stoppen met boe roepen en deze jongens laten basketballen. Toon wat klasse, stop met joelen. Dit is niet wie wij zijn. Houd ermee op."
Leonard is, sinds hij in 2018 een vertrek forceerde van de Spurs naar de Toronto Raptors, elke keer het mikpunt van de Spursfans als hij terugkeert in het Forest Bank Center. Ditmaal dus tot ongenoegen van de coach van de thuisploeg.

Leonard niet onder de indruk

De oproep van de 74-jarige Popovich, die als sinds 1996 leidinggeeft aan de Spurs en in die tijd met het team vijf keer kampioen werd van de NBA, hielp uiteindelijk weinig. Het publiek ging na een korte stilte toch weer door met joelen. Zelf was de basketballer niet onder de indruk. Leonard had met 26 punten een belangrijk aandeel in de 109-102 zege van de Clippers.
Dit betekende de twaalfde nederlaag in vijftien duels voor de ploeg van Popovich, die na afloop wel wist waar het aan lag. "Iedereen die verstand heeft van sport, weet: daag de beer niet uit"

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie