Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Oberhof | Benedikt Doll pakt op de sprint tweede seizoenszege in wereldbeker

Mathieu Hilgersom

Geupdate 05/01/2024 om 14:24 GMT+1

Benedikt Doll heeft vrijdag in Oberhof net als in Lenzerheide de sprint gewonnen. Na tien kilometer hield de 33-jarige Duitser de sterke Noren achter zich die genoegen moesten nemen met de tweede, derde en vierde plaats. Johannes Thingnes Bø behield de leiding in de wereldbeker.

Oberhof | Benedikt Doll pakt op de sprint tweede seizoenszege in wereldbeker

In eerste instantie stond de sprint gepland op donderdag, maar toen waren de weersomstandigheden te slecht. Een dag later was het iets beter waardoor de wedstrijd wel door kon gaan. Desondanks waren de omstandigheden zwaar voor de deelnemers.

Lastig schieten

Dit maakte het lastig om foutloos te blijven met het schieten. Van de uiteindelijke top-10 lukte dit er slechts drie. Thingnes Bø ging in totaal zelfs twee keer in de fout, één keer liggend en één keer staand. Hij kon daarom direct in de achtervolging op Doll die onder luid gejuich van het Duitse publiek liggend wel foutloos bleef. Omdat de Duitsers op de ski's nauwelijks terrein verloor, ging hij met voorsprong richting de laatste schietbeurt.
Hierin maakte hij wel een fout, maar dit kwam hem niet duur te staan. Uiteindelijk hield hij op de finish 1,8 seconden over op Sturla Holm Lagreid die een bijzonder snelle eindsprint had ingezet.
Endre Strømsheim eindigde op 5,4 seconden als derde voor Thingnes Bø (+19,6 seconden). Ook de nummers twee en drie maakten met het schieten slechts één fout.

Spectaculaire achtervolging

Vanwege de kleine verschillen wacht zaterdag een spectaculaire achtervolging. Maar liefst dertien mannen starten binnen een minuut.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie