Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Oberhof | Noorse mannen winnen (weer) Team Relay, Duitsland laat thuispubliek juichen

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 07/01/2024 om 13:16 GMT+1

De Noorse mannen hebben (weer) de Team Relay gewonnen. Dit maal in Oberhof, in de mist en voor de enorme getalen Duitse biatlonfans. Lang wisten de Duitsers vlak achter de Noren te blijven, maar in de laatste afwisselingen sloegen de mannen uit het Scandinavische land toch een flink gat.

Oberhof | Noorse mannen winnen (weer) Team Relay, Duitsland laat thuispubliek juichen

In de mistige omstandigheden was het nog maar de vraag of de wedstrijd van start ging, maar zolang de schietschijven zichtbaar zijn staat het licht op groen. En dat was het geval. De Noren waren vanaf de start aanwezig op de eerste posities en toen eenmaal de koppositie van hen was lieten ze die niet meer gaan. Ondanks de overtuigende winst ging het allemaal niet vanzelf. Er werden meer dan genoeg reservepatronen gebruikt in de winderige en mistige omstandigheden en ook stond Tarjei Boe niet op tijd klaar om de afwisseling met Sturla Holm Laegreid soepeltjes te laten verlopen.

Gevecht voor het podium

Onder luid gejuich wisten de Duitsers zich naar de tweede plaats te schieten en skiën. De derde plek leek te zijn voor Zweden, maar in de laatste schietbeurt Ging het volledig mis bij Sebastian Samuelsson. De zweed schoot vier missers en ondanks drie rake reservepatronen moest er ook een strafronde afgelegd worden. Op datzelfde moment sloeg de Italiaan Tommaso Giacomel juist toe door foutloos te blijven en zo de sprong te maken naar het podium. Bij het wegskiën van de schietbaan was de Italiaan al aan het juichen.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie