Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Oberhof | Justine Braisaz-Bouchet ondanks twee strafronden naar de winst

Mathieu Hilgersom

Geupdate 05/01/2024 om 15:48 GMT+1

Justine Braisaz-Bouchet heeft vrijdag op sensationele wijze de winst gepakt op de 7,5 kilometer sprint in Oberhof. De Française maakte twee fouten in de liggende schietbeurt en leek daardoor kansloos voor de zege. Staand bleef ze echter foutloos en op de ski's liep ze steeds meer in op Franziska Preuss. Uiteindelijk was ze met een verbluffende eindsprint 4,4 seconden sneller dan de Duitse.

Oberhof | Justine Braisaz-Bouchet ondanks twee strafronden naar de winst

Na de eerste schietbeurt leek Braisaz-Bouchet kansloos. Ze maakte liggend twee fouten en keek na de strafronden tegen een achterstand aan van ruim 35 seconden op de op dat moment leidende Preuss.

Extra motivatie

In plaats van bij de pakken neerzitten, vond de 27-jarige Braisaz-Bouchet juist extra motivatie om de achtervolging in te zetten. Bij de tweede schietbeurt bleef ze wel foutloos en was de achterstand teruggebracht tot 24 seconden.
Preuss, die onder luid gejuich van het Duitse publiek wel foutloos was gebleven, leek echter voldoende marge te hebben om de winst binnen te slepen. Zij zette de snelste tijd neer op de streep en verdrong daarmee haar landgenote Janine Hettich-Walz (uiteindelijk vijfde) van de eerste plaats.

Eindsprint

Braisaz-Bouchet bleek op het zware parcours echter nog een flinke eindsprint in de benen te hebben. Op de finish bleek ze alsnog 4,4 seconden sneller dan Preuss. Ze liep daarmee verder uit in het klassement om de wereldbeker.
Haar landgenote Sophie Chauveau maakte het Franse feestje compleet en eindigde als derde. Anna Magnusson werd vierde.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie